здравейтестава въпрос за Браватапреди месец някъде направи въртел - не искаше да палив сервиз са установили, че бензиновата помпа е разваленасмяна с нова - и колата се движитака 1-2 дни и пак проблемпали с голям зорпри подаване на газ глъхне - това при всякакви обороти...колата е с газ (на газ работи)но след като беше взета от сервиза си вървеше нормално на бензинколата е в Бургас и в момента нямам възможност да им я върна в сервизазагова сондирам мнениянай-логичните отговори са дюзи и горивна помпа......но както казах първия ден след като излезе от сервиза колата се движеше нормално...още нещоколата може да поддържа определена скорост, но при подаване на газ и умира
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1,6 глъхне при подаване на газ
Collapse
X
-
най вероятно маркуча в резервоара се е спукал, или се е измушил от бенз.помпа, ако майсторите не се стегнали хубаво скобите. те и да искат да го стегнат не могат защото е станал на кокал. вади помпата и гледай какво става и си смени маркуча при всички положения. аз преди два дена го правих това упражнение поради същата причина.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
Sev написа:маркуча за който по-горе се споменава беше спуканвече е сменен и колата се движи нормалноFiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato
Коментар
-
То първо се проверява маркуча и тогава се сменя самта помпа.Ама зависи на какъв майстор ще попаднеш.На Типото ми го беше направила същия номер. Най лесно се проверява като се откача обратния бензин - на малки обороти трябва да връща мнгого бензин, а не да църцори - при мен пък беше суха - т.е. успяваше да подава само колкото да работи мотора на 800-900 оборота.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колеги извинявам се ,че ще оспамя темата обаче имам подобен проблем при типо 2.0 8в .Колата си пали нормално и когато е студена нямам никакви ядове ,но когато загре е ,при подаване на гас, рязко ,заглъхва и понякога не успява да се изфорсира (изобщо)и дори гърми (добре че в момента и монтирам АГУ и има предпазен клапан ) и също когато оборотите паднат до 850 (около) колата изгасва ,но след това си пали отново все едно ,че нищо не е станало.А и бензиновата ми помпа си вие от както съм купил колата явно си заминава но все пак смятам ,че не е от нея все пак колата си пали и работи ,а също съм я вадил и почистил (беше чиста никакви налепи боклуци изобщо като нова но вие и особено силно при подаване на контакт). Другoто нещо което ме притеснява е ,че това започна почти по същото време ,когато налях в колата 15 литра бензин от една долнопробна бензиностанция (и преди съм наливал бензин от там ,но на друга кола ) възможноли е да е от бензина ?Благодаря предварително на тези ,който решат да ми помогнат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар