Значи искам да попитам нормално ли е при HGT-то на извънградско каране при високи обороти да харчи масло. Говорим за каране със 180-200км/ч при 5000-5500 оборота. Значи с такава скорост за 1100 км ми изчезват около 700-800гр масло. В градски условия изобщто не го пипа от смяна до смяна. Карам с 10w40 полусинтетика. Дали е нормално такъв разход на извънградско и ако не дали не трябва да почна да го карам с 15w40. Мерси предварително.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на масло при Браво 2.0 20в
Collapse
X
-
Re: Разход на масло при Браво 2.0 20в
smokie написа:Значи искам да попитам нормално ли е при HGT-то на извънградско каране при високи обороти да харчи масло. Говорим за каране със 180-200км/ч при 5000-5500 оборота. Значи с такава скорост за 1100 км ми изчезват около 700-800гр масло. В градски условия изобщто не го пипа от смяна до смяна. Карам с 10w40 полусинтетика. Дали е нормално такъв разход на извънградско и ако не дали не трябва да почна да го карам с 15w40. Мерси предварително.Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
-
Re: Разход на масло при Браво 2.0 20в
smokie написа:Значи искам да попитам нормално ли е при HGT-то на извънградско каране при високи обороти да харчи масло. Говорим за каране със 180-200км/ч при 5000-5500 оборота. Значи с такава скорост за 1100 км ми изчезват около 700-800гр масло. В градски условия изобщто не го пипа от смяна до смяна. Карам с 10w40 полусинтетика. Дали е нормално такъв разход на извънградско и ако не дали не трябва да почна да го карам с 15w40. Мерси предварително.
Коментар
-
Колега,с тая скорост се радвай,че не си се опукал в някоя мантинела...маслото ти е най-малката грижа Със скорости в рамките на 100-120 колеги казват,че е нормално hgt да гори масло,а ти се чудиш при тая висока скорост как е...мисля,че сам си се досетил вече,че дори и повече може да ти гори с тия скоростиex.Мареа ТД100
Коментар
-
С този стил на каране....10w60 задължително Мисля че значително ще се понижи разхода, и ще се повиши нивото на смазване. При восоки обороти използвай задължително синтетикаHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Колегите са си изписали писането, но да обобщим:съмнявам се да си минал 1100 км. с такава скорост, но както и да е да приемем, че си с по тежък крак иначе казано по груб стил на каране задължително по гъсто масло от друга страна точно този мотор като сложиш думичката масло в едно изречение ОПРЕДЕЛЕНО не е добре не е една темата по случая гледай да си има масълце и по полека с долния десен и много безаварийниFiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
Мерси за отговорите колеги. Значи малко се пресилих със 1100 км с тази скорост :D, но става въпрос за път София-Несебър като по магистралата се кара така колата-под 180 не се пада :D .Единствено в участъка Стара Загора-Карнобат се кара със 140-160 та за тва направо така го написах.Значи за колегата който изрази мнение да се радвам, че с 5000-5500 оборота не съм счупил мотора мога да кажа че тоя мотор се чупи единствено с 6500-7000 оборота с 240км/ч(знам го от опит) . Значи да разбирам че е нормален такъв разход на масло и да пробвам с 10w60. Незнам дали марката масло има значение, но го карам с Mobil. Тва 10w60 какво се водеше Seleniq Racing ли?Bravo HGT
Коментар
-
Айде сега цената ще му гледате той колегата щом има пари да настъпва него петак значи и за масло ще намери Само да не го чупиш и да го продадеш на някой после да псува фиатитеFiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
Ми честно казано ако го продам изобщо човека който ше го земе ше случи на доста поддържана и гледана кола, на която всяко нещо което приплаче се сменя веднага. Но като сметна колко пари съм вкарал до сега на тези цени, на които се продават в момента по-добре да си го карам :D. Предполагам колегите с HGT-та знаят кви цифромании са като се прояви оня прословут дефект с мазането на коляновия вал при високи обороти :D . Откакто ми се случи го пазя доста повече Бравото и съм на мнение че няма кола в този клас и на тези години, която така добре да изглежда, върви и стои на пътя при висока скорост.Мерси за съветите на всичкиBravo HGT
Коментар
-
Направо падам от смях :D нищо не разбирам от масла и за това си патя ама вий толкова счупени фиатки ли карате че 200 ви се вижда много? Ето от каде идва лошото име на тая кола.... Пример давам от личен опит - Пише 220 прави 220 за браво 1.6 16ка говоря с изпуснал съединител и на два (цилиндъра) бубината беше здала багажа’ направих 212км/ч. с 4 човека в колата па после БМВ -тата вървели, да, да на първа и на втора само :D но по случая на мен не ми пипа маслото незнам колега според мен ти е много рядкоАЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.
Fiat 1100L 42г.
Коментар
-
FireBlade написа:Направо падам от смях :D нищо не разбирам от масла и за това си патя ама вий толкова счупени фиатки ли карате че 200 ви се вижда много? Ето от каде идва лошото име на тая кола.... Пример давам от личен опит - Пише 220 прави 220 за браво 1.6 16ка говоря с изпуснал съединител и на два (цилиндъра) бубината беше здала багажа’ направих 212км/ч. с 4 човека в колата па после БМВ -тата вървели, да, да на първа и на втора само :D но по случая на мен не ми пипа маслото незнам колега според мен ти е много рядко
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар