Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1,6 16V 103 - HELP

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pkrastev87 написа:
    cveteca написа:
    Можеш ли или не да палиш на бензин?Иначе за придърпването,щом си с газова съм почти сигурен че е от запушени дюзи.Ходи да ти ги почистят(струва около 80-100 лв).Виж проблема с гасненето може да е по сериозен.Има един вариант който наскоро се случи при мен,ама кажи първо дали пали на бензин или не?
    Днес сутринта ( след вчерашните ядове ) запали от 1 път , а сега на обяд при въртене се чува стържене ( някакъв гаден звук ) и не върти двигателя . Може би са четките на стартера или греша ??? Иначе досега нямах ядове с паленето ( сега вече на бензин отказа ) !!!
    Аз не разбрах дали въобще не пали на бензин или само от време на време не пали.Също така гасне ли винаги когато от газ минеш на бензин.Така или иначе като каза за стърженето мисля че проблема не е в газовата уредба.Най-вероятно проблема е някаде в стартера(макар че стържене може да се получи и от ниските температури при първо палене сутрин).
    Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

pkrastev87 написа:
      Днес сутринта ( след вчерашните ядове ) запали от 1 път , а сега на обяд при въртене се чува стържене ( някакъв гаден звук ) и не върти двигателя . Може би са четките на стартера или греша ??? Иначе досега нямах ядове с паленето ( сега вече на бензин отказа ) !!!
      Това стържене ми прилича на слаб акумулатор
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

cveteca написа:
        pkrastev87 написа:
        cveteca написа:
        Можеш ли или не да палиш на бензин?Иначе за придърпването,щом си с газова съм почти сигурен че е от запушени дюзи.Ходи да ти ги почистят(струва около 80-100 лв).Виж проблема с гасненето може да е по сериозен.Има един вариант който наскоро се случи при мен,ама кажи първо дали пали на бензин или не?
        Аз не разбрах дали въобще не пали на бензин или само от време на време не пали.Също така гасне ли винаги когато от газ минеш на бензин.Така или иначе като каза за стърженето мисля че проблема не е в газовата уредба.Най-вероятно проблема е някаде в стартера(макар че стържене може да се получи и от ниските температури при първо палене сутрин).
        От време на време ( вчера следобед не искаше , задави се , сутринта си запали и сега пак не иска ) и се появи стърженето , за което споменах !?!?!?!
        Fiat Brava 1,6 16V 103

Коментар

Слав написа:
          pkrastev87 написа:
          може и да е бендикса, при мен така стърга за известно време и след това сменях стартер....като преди това смених акумулатора естествено

Коментар

Слав написа:
            pkrastev87 написа:
            Може май да е от разхлабени клеми а ?
            Fiat Brava 1,6 16V 103

Коментар

Един познат наскоро имаше подобен проблем (с Хонда) и се оказа бендикс(макар че не знам какво точно е това).Ако е това,не е голям проблем защото ремонта му излезе 30-40 лв.
              Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

Колега тази кола със този двигател не можеш да я задавиш на бензин колкото и да се мъчеш да го направиш. Пробвай със друг акумулатор,може твоя да е дал фира.

Коментар

cveteca написа:
                  Един познат наскоро имаше подобен проблем (с Хонда) и се оказа бендикс(макар че не знам какво точно е това).Ако е това,не е голям проблем защото ремонта му излезе 30-40 лв.
                  ТОЧНО ТАКА !!! Бендикса се оказа . Утре ще видим как ще е на палене и ще пиша ! Мерси на всички !
                  Fiat Brava 1,6 16V 103

Коментар

pkrastev87 написа:
                    cveteca написа:
                    ТОЧНО ТАКА !!! Бендикса се оказа . Утре ще видим как ще е на палене и ще пиша ! Мерси на всички !
                    Един път и аз да позная

Коментар

А сега какво ми дойде на главата ! НЕ ПАЛИ И НЕ ВЪРВИ НА БЕНЗИН !!! Паля на газ и си карам на газ цял ден ( като паля на бензин стартера си върти , но не става - подавам баз , правя струвам - няма майка ... ) . Със сменен бендикс съм и вчера като я взимах от серзива си запали , днес сутринта малко зор видях докато запаля , а сега не иска изобщо . Уж най-добрия майстор я орпара ала-бала ( сега му звъннах и оня вика " каквото е станало станало е ... карай я на газ и ела утре да я видя " ?!?!?!Според вас какво е това " станалото " ????
                      Fiat Brava 1,6 16V 103

Коментар

pkrastev87 написа:
                        А сега какво ми дойде на главата ! НЕ ПАЛИ И НЕ ВЪРВИ НА БЕНЗИН !!! Паля на газ и си карам на газ цял ден ( като паля на бензин стартера си върти , но не става - подавам баз , правя струвам - няма майка ... ) . Със сменен бендикс съм и вчера като я взимах от серзива си запали , днес сутринта малко зор видях докато запаля , а сега не иска изобщо . Уж най-добрия майстор я орпара ала-бала ( сега му звъннах и оня вика " каквото е станало станало е ... карай я на газ и ела утре да я видя " ?!?!?!Според вас какво е това " станалото " ????
                        ако изобщо Не пали и Не върви на бензин или е бенз. помпа , или някое бушонче е изгоряло, а може и да не е изгоряла помпата, има едни маркучи,към нея, които понякога се запушват и искат само продухване и честно казано не се консултирай само при един майстор, нека да са поне двама, съмнявам се обаче че ако прекалиш с въртенето ще прецакаш и акумулатора

Коментар

Working...
                        X