Колеги всяка сутрин ми чука нещо и ми казаха че е повдигач като загрее понякога утихва дори и спира. да ми препоръчате както да правя масло трябва да сменям някаква добавка или не знам двигател нямам намерение да правя за повдигачи. Някакви съвети ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Фиат Брава 1.8
Collapse
X
-
И аз съм така... ако искаш пробвай първо с добавка, ако утихне значи е повдигач... аз съм си купил някаква добавка на ЛикиМоли ама не съм я слагал,макар че тази зима си тропка мъжката на студено. И то не точно тропане,ами все едно пльока някой дизел.Можеш да кажеш по-подробно от къде, кога чука.... че някои колеги след смяна на ролка са се оттървавали от тоя шум.За масло... мен със Селенията Голд ми работеше по-шумно двигателя на студено, отколкото с ELF . За 10W40 става въпросFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
PaUnOff написа:И аз съм така... ако искаш пробвай първо с добавка, ако утихне значи е повдигач... аз съм си купил някаква добавка на ЛикиМоли ама не съм я слагал,макар че тази зима си тропка мъжката на студено. И то не точно тропане,ами все едно пльока някой дизел.Можеш да кажеш по-подробно от къде, кога чука.... че някои колеги след смяна на ролка са се оттървавали от тоя шум.За масло... мен със Селенията Голд ми работеше по-шумно двигателя на студено, отколкото с ELF . За 10W40 става въпросFiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
-
Колега не си слагаи добавка защото ще ти стане брадчед :D Тропат ти хидравличните повдигачи, Най-доброто което можеш да направиш е да се обадиш на колегата Никола Николов и да си ги смениш. Не е трудно. Нямаш вариатор не ти трябват пети за зацепването на валовете после. А ако сложиш добавка на следващта смяна на маслото задалжитело шак ще трябва да слагаш защото луфта на повдигачите ще е още по голям а тропането.... Моят съвет е - карай си така нищо и няма!Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
nonamecrew написа:Колега не си слагаи добавка защото ще ти стане брадчед :D Тропат ти хидравличните повдигачи, Най-доброто което можеш да направиш е да се обадиш на колегата Никола Николов и да си ги смениш. Не е трудно. Нямаш вариатор не ти трябват пети за зацепването на валовете после. А ако сложиш добавка на следващта смяна на маслото задалжитело шак ще трябва да слагаш защото луфта на повдигачите ще е още по голям а тропането.... Моят съвет е - карай си така нищо и няма!Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
-
въпроса е че не се знае на какви ще се попадне а не са евтини за да се използва принципа "Проба-грешка". то и мойте тракат, но им свикнах и не ми прави впечатление, а с добавки нищо не ставаFiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Коментар
-
Колега че ако ги сменяш защо ще са всичките? Ако много те дразни трябва да се види кой се е разшлякал и да се дейиства с него.. :PFiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
Можеш да пробваш с промиване на двигателя при следващата смяма на маслото да видиш как ще е. Аз лично си вземам добавка за промиване на мазалната система струва около 8-10 лв. и я сипвам в старото масло, след това колата да поработи 10-15 мин. като от през 3-5 мин. форсирам двигателя до към 2000-2500 оборота за 10 сек. Другият вариянт е да ползваш масло за промиване ... въпрос на избор
Коментар
-
lupomir написа:Можеш да пробваш с промиване на двигателя при следващата смяма на маслото да видиш как ще е. Аз лично си вземам добавка за промиване на мазалната система струва около 8-10 лв. и я сипвам в старото масло, след това колата да поработи 10-15 мин. като от през 3-5 мин. форсирам двигателя до към 2000-2500 оборота за 10 сек. Другият вариянт е да ползваш масло за промиване ... въпрос на изборFiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар