Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

браво 1.6 16в чукане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

браво 1.6 16в чукане

Здравейте и аз съм от многото фенове на фиат както така и аз съм от много страдалите та към въпроса...имам чукане от кам двигатела това е лошата новина та ако смена биелни лагери дали е задрало някаде по цилиндрите щот тя до прекасвач нестига и сам карал така около 5км споделете мнениа и цени и като гледам на много хора има тракат двигателите от тез неща при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..

Re: браво 1.6 16в чукане

uoxo написа:
    Здравейте и аз съм от многото фенове на фиат както така и аз съм от много страдалите та към въпроса...имам чукане от кам двигатела това е лошата новина та ако смена биелни лагери дали е задрало някаде по цилиндрите щот тя до прекасвач нестига и сам карал така около 5км споделете мнениа и цени и като гледам на много хора има тракат двигателите от тез неща при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..
    Здр. колега май доста лоши неща си слушал за Фиат но определено ако си карал с 10W 40 както го дават по книжка пълна синтетика нямаше да имаш сега тия главоболия.А сега по въпросите който задаваш за цени погледни в АХМ ауто за да се ориентираш (напиши го в Google и ще намериш и линка )и между другото от към механичната част 1,6 16 в мотора е доста издражлив и страда по принцим от загуба на обороти на празен ход или повишен разход на гориво но не и като при 1,4 мотора от недобро мазане.А сега мога да ти дам една идейка още в началото на главната страница на форума въври една реклама на един сервиз в София за Фиат и Алфа(видях че си от София)отвори страницата виж за телефон звъни им и те ще ти кажат по подробно за решаване на проблема ти защото може да излезне по евтино ако си задрал биели и бутала да смениш мотора.Успех от мен в начинаниетоП.С. Ето и линк към сервиза http://www.fiat-alfa.net А дали са доволни колегите от него или не не знам нека колегите който са ходили там да кажат мнението си.

Коментар

uoxo написа:
      syfer написа:
      Привет колеги.Случи се следният проблем.Преди няколко дена резервоара ми беше на 1/4 и реших да заредя от ШЕЛ за 25 литра.И преди съм зареждал от там и не знам дали проблема е от бензина.След като карах 2-3 дена колата ми започна осезаемо да тресе. прекъсва като ускорявам и като съм спрял не върви хич.Чудя се дали е от бензина или от нещо друго .Ако някой е имал сходен проблем или идея от какво може да е.Нямам газови устройства и т.н.Само на бензин я карам.Много тресе и прекъсва някой път и почти няма тяга.както карам и прекъсва и от време на време все еедно се отпушва тръгва да върви и после пакс е запушва.Това е.
      смени колата..... ако питаш мене
      А сега кажи,на теб ще ти ли е приятно ако ти отговорят така.Защото като гледам от вчера си във форума,ревнал си да ти помагат,а с чуждата беда се подиграваш.Ами...ето...и аз ти отговарям със собственият ти отговор.Ама ей такива като теб модераторите трябва да ги трият незабавно.То веднага си личи що за стока си.Като не знаеш поне си мълчи.Написал 2 мнения нашия и какво-в едното се моли за съвет,а в другото се подиграва.Та така...ако питаш мене смени колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

roko_ok написа:
        uoxo написа:
        syfer написа:
        Привет колеги.Случи се следният проблем.Преди няколко дена резервоара ми беше на 1/4 и реших да заредя от ШЕЛ за 25 литра.И преди съм зареждал от там и не знам дали проблема е от бензина.След като карах 2-3 дена колата ми започна осезаемо да тресе. прекъсва като ускорявам и като съм спрял не върви хич.Чудя се дали е от бензина или от нещо друго .Ако някой е имал сходен проблем или идея от какво може да е.Нямам газови устройства и т.н.Само на бензин я карам.Много тресе и прекъсва някой път и почти няма тяга.както карам и прекъсва и от време на време все еедно се отпушва тръгва да върви и после пакс е запушва.Това е.
        смени колата..... ако питаш мене
        А сега кажи,на теб ще ти ли е приятно ако ти отговорят така.Защото като гледам от вчера си във форума,ревнал си да ти помагат,а с чуждата беда се подиграваш.Ами...ето...и аз ти отговарям със собственият ти отговор.Ама ей такива като теб модераторите трябва да ги трият незабавно.То веднага си личи що за стока си.Като не знаеш поне си мълчи.Написал 2 мнения нашия и какво-в едното се моли за съвет,а в другото се подиграва.Та така...ако питаш мене смени колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
        абе ти си луд не сам доволен от фиат присто какво да се прави не са за наште пъриштаса какво да ти обяснявам

Коментар

Bat_M написа:
          uoxo написа:
          Здр. колега май доста лоши неща си слушал за Фиат но определено ако си карал с 10W 40 както го дават по книжка пълна синтетика нямаше да имаш сега тия главоболия.А сега по въпросите който задаваш за цени погледни в АХМ ауто за да се ориентираш (напиши го в Google и ще намериш и линка )и между другото от към механичната част 1,6 16 в мотора е доста издражлив и страда по принцим от загуба на обороти на празен ход или повишен разход на гориво но не и като при 1,4 мотора от недобро мазане.А сега мога да ти дам една идейка още в началото на главната страница на форума въври една реклама на един сервиз в София за Фиат и Алфа(видях че си от София)отвори страницата виж за телефон звъни им и те ще ти кажат по подробно за решаване на проблема ти защото може да излезне по евтино ако си задрал биели и бутала да смениш мотора.Успех от мен в начинаниетоП.С. Ето и линк към сервиза http://www.fiat-alfa.net А дали са доволни колегите от него или не не знам нека колегите който са ходили там да кажат мнението си.
          абе аз сам намерил двигател за 300 лв добра цена ли е ? внос...

Коментар

uoxo написа:
            Bat_M написа:
            uoxo написа:
            абе аз сам намерил двигател за 300 лв добра цена ли е ? внос...
            Съжелявам колега не мога да отговора на тоя въпрос сам може да си прецениш,мога само да кажа че аз за глава за моята се орасих 350 лева така че направи си извода,но и има и още нещо кой ще ти смени мотора,за какви пари,има ли документи че да може да се регистрира в кат и т.н. Така че съвета ми е звъни на момчетата в сервиза и ги попитай за това което те интересува те ще ти отговорят най добре а и ще може да разговаряш с тях и за цени,а и доколкото знам има и форум на линка който ти пусна така че ако не ти се набутва с тел. пиши им там ще ти отговорят.П.С. Извинявам се за това което ще кажа но да прав е колегата да ти се сърди за тоя коментар който беше пуснал в темата му,все пак тук сме да си помагаме кой с каквото може а не да се заяждаме един друг .Успех от мен в начинанието още веднъж

Коментар

uoxo написа:
              Нищо против теб нямам колега, но поста е отвратително написан! Подобен проблем едва ли може да се обсъжда по този начин!И аз съм съгласен с колегата ROKO!
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

uoxo написа:
                абе ти си луд не сам доволен от фиат присто какво да се прави не са за наште пъриштаса какво да ти обяснявам
                Ех, поне главни букви да имаше. Виждам, че доста си в час с окачването на Фиатите!

Коментар

Сега по темата - няма гаранция, че ще се оправи само със смяна на лагери! Като се отвори ще се види. Дано се размине с по-малко средства. Но каквото и да направиш, след това използвай качествени масла!Успех!

Коментар

Колегата беше написал, че е карал така около 5 км, ако е така вала 100% е най-малкото за шлайф.

Коментар

uoxo написа:
                      при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..
                      Маслото вероятно е минерално. Но все пак, какво е?

Коментар

Danchojn написа:
                        uoxo написа:
                        при мене се получи от студ маслото се е згастило на студа и следователно не е хвърлило кам двигатела ама доста хора плачат май..
                        Маслото вероятно е минерално. Но все пак, какво е?
                        Mоже да е Shell Helix Super 25w60 Те тия с 1.6 такива сипват, и после казват колата е сговняна не става за нашите пътища
                        leave something of the happiness you bring

Коментар

uoxo написа:
                          Неее,по скоро някои от тях пишат,че не стават за нашите "пъришта".Да предположим сега,че буквата "р"неволно е натисната вместо буквата "т".Това добре.Ама 100% съм сигурен,че колегата не знае кога се слага буквата"щ".Аз не мога да помогна,защото просто "малко"трудно се разбира от обяснението,което е написал.ШТЪРКЕЛ ПИЕ ОТСЕТ

Коментар

Working...
                          X