Здравейте форумци и всички фенове на тази велика марка Фиат Колицата ми е Fiat Uno 1.3 карбуратор 86та година и работи доста добре, но като цяло разхода от 10-11 литра на 100 градско не ме устройва, защото бензина надхвърли 2 лева и транспорта златен ми става Та въпроса ми е - вие като специалисти можете ли да ми кажете откъде да намеря карбуратор от по-малък двигател и да го приспособя на този (карбуратор от 1.0 от Панда примерно) и заслужава ли си? (при италианеца карбуратори за уно няма вече)Другия вариант е газова уредба, но предвид това че искат 500лв за нова ловато а втората употреба с монтаж и узаконяване излизат подобни пари като идея остава на заден план.Благодаря предварително за отговорите и ще се радвам да достигнем до най-рационалното решение относно колицата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно понижаване на разхода на Fiat Uno 1.3 карбурат
Collapse
X
-
Колега всички карбуратори на всички автомобили са направени с цел да дават оптимална като качество горивна смес,тоест правилно съоношение бензин/въздух.Разликата между карбуратор на малък и голям двиг. е единствено максималния дебит на тази смес, така че слагането на малък карб. ще има за ефект намаляване на мощноста който ефект ти можеш да постигнеш и с големия карбуратор ако не даваш пълна газ или си ограничиш хода на жилото на газта.Верно е също така че между различните марки и видове карбуратори има разлики от които в накаква степен зависи разхода и динамиката на автомобила но те са пренебрежимо малки и не си заслужава да експериментираш .Най доброто което можеш да направиш е да си купиш ремонтен комплект за карб. ,да подмениш жигльори и гарнитури,да го почистиш и регулираш на газоанализатор.
Реклама
Collapse
Коментар