Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с пунто гт ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с пунто гт ...

преди няколко дни се обади една стара болка на колата ми почнаха да и играя оборотите и да гасне когато си поиска... обикновенно се оправяше с чистене на стъпковия мотор.. да но този път не стана смених свещи кабели и пак същото възможно ли е да ми е заминал датчика за температура (този които е на дросела) и от него да ми прави магариите ?
    Fiat Punto 1.4 gt turbo
    Ford Fiesta 1.3 new port

Може да е от дебитомера,изчисти го.Също може да се е спукал някой маркуч.Може да е от датчика които е на термостата,един син на цвят.Провери тези неща и пиши.

Коментар

дебитомера не го чисти щото може да ти е за последно ако скъсаш жичката иначе вероятността да е от него е голяма ако не е стъпковия мотор Имах така един клиент със ГТ и много играеха оборотите опрахме моторчето - пооправи се малко , после изчистихме инжекторите , поправи се още малко , свещи кабели пооправи се още малко и сега остана едно леко клатене на оборотите но това не го притеснява щото е много малко но във крайна сметка след тест със друг дебитомер колата не се оправи и остана ламбдата че е мързелива но сега не му се сменя , иначе на диагностиката всички датчици са си във параметри освен ламбдата
      Power Under Pressure

Коментар

Нямам предвид да го чисти с телена четка, а със спреи.

Коментар

gituli написа:
          Нямам предвид да го чисти с телена четка, а със спреи.
          правил съм го и до сега никога не е имало ефект (положителен)
          Power Under Pressure

Коментар

значи и аз си играх с моторчето свещити ала бала и както казваш подобрява се малко ще питам някой колега да ми ослужи с дебитомер да видя дали е от него..
            Fiat Punto 1.4 gt turbo
            Ford Fiesta 1.3 new port

Коментар

Колега WhitePower не е имало ефект защото е бил чис.Преди 6 месеца моита работеше добре, но когато я натисках турбото надуваше нормално а неискаше да върви,след почистване на дебитомера се оправи. Неискам да се заяждам,просто споделям от личен опит. :D

Коментар

и аз сам чистил няма никав ефект..или си за ламда или дебитомер иди при орлин ще ти кажи със сигорност ай може да пробвате с труг дебитомер...аз имам проблем с оборотите на празен ход направо отзаде на ауспуха прави кръкчита от изгорели газове...може и аз да сам за ламда или дебитомер..но иначе варви колата добре и некой път ми свети иглата и умира.....????????
                Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
                Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Коментар

Working...
                X