Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температурни датчици на Браво 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Температурни датчици на Браво 1.4

Колеги,колко температурни датчика има този двигател.Само два ли са и има ли други.При сменен термостат нещо много бавно ми загява,авно някой е прецакан.Аз знам за един на самия термостат(син) и за един на главата(червен).Има ли и други???

Няма други.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря колега SPARK.А кой каква роля играе при работата на двигателя.Имам предвид ,че нещо бавно позагрява автомобила,а пък онзи червения съм го сменил със смяната на главата(беше си на нея),но синия не съм го сменял.Когато смених термостата си прехвърлих старият син датчик на новият термостат.

Коментар

Червения датчик ти е само за показанията на стрелката на таблото, синия отива към компютъра и от него ти регулира обороти като не е загряла и т.н.

Коментар

Ами на мен нещо ми се струва,че стрелката на таблото се държи малко"неадекватно".В смисал,че ту се качи някога бързо,ту бавно и си седи понякога продължително време на 1/2 от средата ,все едно не загрява колата.Термостата е чисто нов на 2 месеца и си отваря нормално.Ето днес примерно навън беше 10-15 градуса,а ми показа че е загряла едва на 20-тата минута и то в супер голямо задръстване.Кой от двата датчика трябва да сменя?

Коментар

Може и самата стрелка на таблото да заяжда.

Коментар

А дано....ама малко ме съмнява.

Коментар

Щом някъде тук: http://www.bravo-guide.co.uk/home.htm ... ми попадна един файл как се отремнотира заяла стрелка, значи не е като да не се среща такъв проблем.

Коментар

Може да сменя синия,9 лв струва.Ко му плащаш...

Коментар

Working...
                  X