Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат браво 1.4 12v - проблем в мотора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат браво 1.4 12v - проблем в мотора

Здравейте колеги имам много голям проблем с мотора на моето фиатче.Трябва да сменя разпределителен вал,кобилици ,сегменти и може би някое друго бутало.Разгледах цените на частите и сега се чудя дали не е по добре да сменя направо мотора.Ако някой може да помогне с нещо да пише.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Re: Фиат браво 1.4 12v - проблем в мотора

alex_g написа:
    Здравейте колеги имам много голям проблем с мотора на моето фиатче.Трябва да сменя разпределителен вал,кобилици ,сегменти и мойе би някое друго бутало.Разгледах цените на частите и сега се чудя дали не е по добре да сменя направо мотора.Ако някой може да помогне с нещо да пише.
    Според мене направо сменяй мотора
    Peugeot 307 2.0i ГИ
    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

И аз така мисля ама пък от къде да намеря друг мотор.

Коментар

alex_g написа:
        И аз така мисля ама пък от къде да намеря друг мотор.
        Потърси в мобилето ,има толкова много блъснати които се дават на части ,поразрови се из обявите и съм сигорен че ще имаш голям избор и ако не бързаш може да намериш някой добър мотор
        Peugeot 307 2.0i ГИ
        ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

мотор

кой ти каза че трябва да правиш такъв голям ремонт кво и е на колата не върви ли ила ли компресия харчи ли масло и гори ли многоа иначе за части Люлин слущу ПЕЖО и ШЕЛ има магазин за такива части и са вносители
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Еми карах я на 3-ма майстори и полжението е зле гори масло много бензин около 15 /100 като карам само вечер без задръствания.

Коментар

А като си вземеш друг мотор нали се сещаш, че трябва да си голям късметлия за да го няма проблема с вала и на него. Мисля че чак бутала и сигменти .... най-вероятно е вала, някой друг хидр. повдигач и гумичките на магистралата и си пушка. Това че сега ти гори много - нормално и аз бях така, даже като се замисля на някои колеги си им гори толкова и без проблеми по мотора :D. Моят съвет е върви при познат майстор.
              Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
              Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Не се хвърляй така сериозно в джаза колега.Смяната на мотора не е просто извади стария и сложи новия.Винаги абсолютно винаги излизат някъкви допълнителни харчове и ядове.Моят съвет е да премериш компресията на 4-те цилиндри,направи си няква сметка колко горе долу ти гълта,пробвай първо като смениш гумичките на клапаните да видиш как ще е с харча на масло и тогава мисли за по сериозни ремонти.Колкото до големия разход-причината може да е съвсем другаа не от износен мотор.Моят фиат е с доста износен мотор (малка компресия,износени биелни лагери и още разбити части) въпреки че погорва масло (1.2л-1.4л) на 10 000км си харчи нормално бензин за този двигател.По добре потърси познат майстор или някой в който си сигурен,че няма да те хвърля на черешата и тогава предприемай нещо.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

Ако сменяш мотор,ще е хубаво да го чуеш как работи,има бравота на части бол,стига на някой да му се занимава да запали мотора и да го прегледаш.

Коментар

В повечето случаи да вземеш друг мотор не е особено препоръчително, защото никак не е сигурно на какъв ще попаднеш.После трябва да сменяш и документите на колата, а труда като заплащане е същия, ако не и повече за смяна на двигател.Моя съвет е да се отвори мотора и да се види със сигурност какво има за смяна. Според мен ще се разминеш с вал и смяна на гумички на клапаните. В 99% от случаите горенето на масло е от тях.Ако искаш пиши ми ЛС и може да се разберем да погледна колата лично
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Колега относно вала в момента и аз си търся вал и точно из мобиле и мога да ти кажа ,че 90 % от хората на който съм се обадил са с заминали валове ,а до разхода на масло и гориво и мойто гори масло и разхода му на гориво е горе долу същия 10/100 на газ :D ти си прецени аз се замислям за нов вал и едни гумички и съм готов ,а до разхода на гориво не съм срещал до сега някоя 1,4 да гори по-малко

Коментар

Working...
                      X