BeAsT BRAVO HGT написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги поредното Браво 1.6 16в,което не пали
Collapse
X
-
u_bo
-
BeAsT BRAVO HGT написа:моя приятел на Браво 2000 20в,колата палеше ама от 2-3 път,беше на така наречените маистори на диагностика,и те така ламбдо сонда.тои та взе та я смени и така нищо ново,колата като на пук не палеше и пак ходене по маките,купи 5 бр нови свещи-пак нищо,давах му моя дебитомер с всички 5 бр бобини,сваляхме разни датчици от моита кола,и колата като на пук пак не палеше от парвия пат,чуваше се едно пукане като че ли е на газ а тя не е,хварли някаде към 4 стотака=400 лева и колата като парвоначалното положение.и един ден просто докато работела чул странен звук от ляво на предния капак,правим проверка с моито Браво-няма такаав шум,разкачи сички кори под преден десен калник и какво се оказа,СИНИОТО МАРКУЧЛЕ ЗА ФИЛТАР ЛИ Е РЕЗОРВОАР ЛИ НА БЕНЗИНОВИТЕ ПАРИ СЕ БЕШЕ НАПУКАЛО,СМЕНИ ГО ЗА 4 ЛЕВА С РУСКО ОТ ЛАДА И .познаите деееее колата като нова,SORRY за далгото обяснение но мисалта ми е,много не вярваи на тези компютри какво ти показват.ако имаш някои приятел с сащата кола и двигател и ако има желание направете някои донорски трансплантации от едната и другата и така ще изклиучите някои варианти,другото е САМО ДОКАТКИ И ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ..УСПЕХ ДАНО ДА МИ СХВАНА МИСАЛТА явно са ти били измислени майсторите "..не палеше от парвия пат,чуваше се едно пукане като че ли е на газ .." - сигурен признак че смуче въздух -->бедна смес --> пукане. за 5 - 10 минути се хваща подобен проблемтова ми е мисалта,че от маистори ""ХАКАН""всеки се прави на разбирач пушат нерво цигари и ""кво да ти каже бате имаш сериозен проблем"",то на прав поглед да,казваш муче въздух ама дали диагностиката го хваща това смучене?????????????????и като си нямаш и на идея от каде може да е като си проверил сички там джаджи нищооооо??????просто е варпос на точен човек и късмет това мисля аз!!!Модерирано!Кирилицата в този форум е задължителна!Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
-
BeAsT BRAVO HGT написа:BeAsT BRAVO HGT написа:моя приятел на Браво 2000 20в,колата палеше ама от 2-3 път,беше на така наречените маистори на диагностика,и те така ламбдо сонда.тои та взе та я смени и така нищо ново,колата като на пук не палеше и пак ходене по маките,купи 5 бр нови свещи-пак нищо,давах му моя дебитомер с всички 5 бр бобини,сваляхме разни датчици от моита кола,и колата като на пук пак не палеше от парвия пат,чуваше се едно пукане като че ли е на газ а тя не е,хварли някаде към 4 стотака=400 лева и колата като парвоначалното положение.и един ден просто докато работела чул странен звук от ляво на предния капак,правим проверка с моито Браво-няма такаав шум,разкачи сички кори под преден десен калник и какво се оказа,СИНИОТО МАРКУЧЛЕ ЗА ФИЛТАР ЛИ Е РЕЗОРВОАР ЛИ НА БЕНЗИНОВИТЕ ПАРИ СЕ БЕШЕ НАПУКАЛО,СМЕНИ ГО ЗА 4 ЛЕВА С РУСКО ОТ ЛАДА И .познаите деееее колата като нова,SORRY за далгото обяснение но мисалта ми е,много не вярваи на тези компютри какво ти показват.ако имаш някои приятел с сащата кола и двигател и ако има желание направете някои донорски трансплантации от едната и другата и така ще изклиучите някои варианти,другото е САМО ДОКАТКИ И ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ..УСПЕХ ДАНО ДА МИ СХВАНА МИСАЛТА явно са ти били измислени майсторите "..не палеше от парвия пат,чуваше се едно пукане като че ли е на газ .." - сигурен признак че смуче въздух -->бедна смес --> пукане. за 5 - 10 минути се хваща подобен проблемтова ми е мисалта,че от маистори ""ХАКАН""всеки се прави на разбирач пушат нерво цигари и ""кво да ти каже бате имаш сериозен проблем"",то на прав поглед да,казваш муче въздух ама дали диагностиката го хваща това смучене?????????????????и като си нямаш и на идея от каде може да е като си проверил сички там джаджи нищооооо??????просто е варпос на точен човек и късмет това мисля аз!!!
Коментар
-
Re: Колеги поредното Браво 1.6 16в,което не пали
PanCakes написа:Здравейте колеги!Преди време я водих да ми оправят стартера смениха ми общто взето всичко...палеше супер колата.Минаха 2 месеца и пак проблеми...Ел.мотора на стартера си жужи но никакво палене след 10-тина опита и запалваше.Закарах я уж при хора които разбират и майстора там ми каза че просто съм се минал с кофти части,показа ми нещто като зъбно колелце от бендикса и каза че то изпускало при палене и проблема идва от него!Просто в момента не разполагах с парите за които той ми каза и продължих да карам така още няколко дни и вчера пак запали от 8-мия път примерно обаче държеше много ниски обороти и и подадох газ,колата обаче загасна и край после никакво палене!Днес се опитах на бутане да я запаля и не стана.Свалих сващите и се оказа че се е "задавила" изсуших ги сложих ги пак и пак нищо...Въпроса ми е ако е само от бендикса,защто не пали и на скорост???или е нещто друго освен стартера?Извинявам се за дългите обяснения,но исках да е ясно какво съм направил точно.Ще се радвам на всякакви мнения и идейBrava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
Ре: Колеги поредното Браво 1.6 16в,което не пали
roro написа:PanCakes написа:Здравейте колеги!Преди време я водих да ми оправят стартера смениха ми общто взето всичко...палеше супер колата.Минаха 2 месеца и пак проблеми...Ел.мотора на стартера си жужи но никакво палене след 10-тина опита и запалваше.Закарах я уж при хора които разбират и майстора там ми каза че просто съм се минал с кофти части,показа ми нещто като зъбно колелце от бендикса и каза че то изпускало при палене и проблема идва от него!Просто в момента не разполагах с парите за които той ми каза и продължих да карам така още няколко дни и вчера пак запали от 8-мия път примерно обаче държеше много ниски обороти и и подадох газ,колата обаче загасна и край после никакво палене!Днес се опитах на бутане да я запаля и не стана.Свалих сващите и се оказа че се е "задавила" изсуших ги сложих ги пак и пак нищо...Въпроса ми е ако е само от бендикса,защто не пали и на скорост???или е нещто друго освен стартера?Извинявам се за дългите обяснения,но исках да е ясно какво съм направил точно.Ще се радвам на всякакви мнения и идейFiat Stilo Abarth 2,4 170hp!
Коментар
-
roro написа:колега, ми той майстора те е светнал какъв е проблемът, ти що не ще да пали и от бутане. Коли с ангренажен ремък не се палят на бутане, дърпане, не че е невъзможно, ама после ще последва една друга тема - "двигател 1.6 16в има ли защита на клапаните"
Коментар
-
Immortal написа:roro написа:колега, ми той майстора те е светнал какъв е проблемът, ти що не ще да пали и от бутане. Коли с ангренажен ремък не се палят на бутане, дърпане, не че е невъзможно, ама после ще последва една друга тема - "двигател 1.6 16в има ли защита на клапаните"Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
roro написа:Immortal написа:roro написа:колега, ми той майстора те е светнал какъв е проблемът, ти що не ще да пали и от бутане. Коли с ангренажен ремък не се палят на бутане, дърпане, не че е невъзможно, ама после ще последва една друга тема - "двигател 1.6 16в има ли защита на клапаните"fiat divak
Коментар
-
u_bo
тез легенди с късането на ремъка от палене с бутане/дърпане са обсъждани , но са си неизкореними , както и темите "що ми се потят стъклата"
Коментар
-
Колеги колата е оправена!Оказа се че просто предишния "майстор" просто нищо не е направил от уговореното...смениха ми бендикса с нов но се оказа и че шалтера също е за реставрация и срещу още извесна сума пак пали на половин оборот :D !Колкото до задавянето,днес ме дръпнаха с кола и на 2-пъти не искаше да запали,но третия излезна на късмет и запали след огромен облак дим и оттам директно в сервиза,въпреки че имах записан час за утре момчетата проявиха разбиране (беше ме страх да я загася) и ме взеха за днес.Fiat Stilo Abarth 2,4 170hp!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар