Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вариатор на 1.8 16

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

зъбните колела не могат да се износиат.това е много риадкомоето пунто е 1999г. и е су6тото като след 2000та .единствено се кефа на тези с 6 степенна
    fiat ne e ferrari no e maika na ferrari

Коментар

plamen hristev написа:
      мое ли ниакои от вас да ми кае с какъв комп е ако има с Hitachi молиа да пи6ат
      Либрата от подписа е с Hitachi, 1.8 VVT, мисля, че двигателят е същият. Като я обслужвах първоначално преди година и половина, имах абсолютно същите проблемчета - пълни с кал и почти неподвижни повдигачи и вариатор, тракащ само при палене. Смених го с нов (200лв., от форума), вече 35к всичко е ок, имам един разглобен в гаража, ако някой го интересува. Майсторът каза, че вариаторът кара много, ама не и в Италия, дето само доливат маслото (колата е италианка).
      Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
      Fiat Croma 1.9 Mjet 150hp
      Alfa Romeo 147 JTD - бивша

Коментар

Колеги, не ми стана ясно, кои от двигателите 1.8 имат вариатори, защото на моята кола Марея 1.8 16 в. се чува притракване при подаване на газ точно от към всмукателният разпределителен вал точно зад агренажното му колело. Ако някои може да ми каже имам ли вариатор или не, без да се разглобява капака на клапаните.Притракването се усеща само при подаване на газ т.е. при смяна на обротите.При постоянни обороти високи или ниски всичко е наред.Моля от някои с опит, да ми даде инфо за проблемното притракване.
        Стило 1.6

Коментар

Трябва да имаш този клапан. Липсата му (поне за Фиат) е гаранция, че нямаш вариатор. Снимката е от Алфа, но и при Фиат е на същото място.
          Прикачени файлове
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
          X