Леле как си я разпарчетосал,аз не посмях да го направя.Колегата Стефан Хаджов също я е разглобявал.А знаеш ли,че и шайбите които притискат гумичките също се свалят.Там дето си я разглобил лесно ли се маха?Да използвам старата за опитна мишка :D Една такава маслена магистрала нова струва 160 лева.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моите мъки с Браво 1.4 12v
Collapse
X
-
roko_ok написа:Леле как си я разпарчетосал,аз не посмях да го направя.Колегата Стефан Хаджов също я е разглобявал.А знаеш ли,че и шайбите които притискат гумичките също се свалят.Там дето си я разглобил лесно ли се маха?Да използвам старата за опитна мишка :D Една такава маслена магистрала нова струва 160 лева.Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
Здравейте колеги , аз пък искам да попитам точно за този двигател колко ниско се намира маслената помпа и от какво се задвижва (ремък / вал)? Преди ден паднах с двете колела в една дупка по време на последния сняг и предницата се удари много силно в снега или леда ,моментално ми светна лампата за маслото , спрях след минута да огледам ,нямаше теч на масло , на другия ден пак погледнах от долу и си я закарах до вкъщи -разстояние от 2 км. Та въпроса ми е може ли да се е счупила маслената помпа и ще има ли някакъв посказващ шум ако не работи ? Лампата продължава да свети ,но не от лоша връзка с куплунга и сега не смея да запаля двигателя.
Коментар
-
Здравейте нов съм в форума. И поздравления много добре направен. Имам проблем и аз със моя фиат Браво 1.4 12v 75hp. Гори ми страшно много масло беше скоро на ремонт и смениха бензинова помпа, разпределителен вал, маслена помпа, и направо няма да ви казвам колко ми излезна тоя ремонт.... обаче мина се месец и ми светна лампичката за маслото, и оттам долях пак и горе долу 2 пъти сам доливал до сега на секи 2 седмици което е супер дразнещо и ми е интересно откаде идва проблема. Този който ни смени сичко каза че може да е от главата защото и тя е за смяна и държи малки обороти на место колата, напрао се побърках с тоя фиат. Както вика един приятел ако спечелиш от тотото го одави в реката ама нема как вечно мой си е в момента и ще съм ви благодарен , ако някой има някакво предположение от какво може да е. И евентуално колко горе долу ще ми струва.
Коментар
-
кола
като си сменял толкова работи / маслена помпа /що не погледна и гимичките на клапаните и да се провери маслената магистрала поне на този модел имаше нещо за смана налягането как е да не го гори маслоа главата едвали е за смяна -може за шлаифане е такива майстори от къде ги намирате сменя на ред и все на края ще улучи накоя част а кво и беше на колата та е ремонтира толкова
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:като си сменял толкова работи / маслена помпа /що не погледна и гимичките на клапаните и да се провери маслената магистрала поне на този модел имаше нещо за смана налягането как е да не го гори маслоа главата едвали е за смяна -може за шлаифане е такива майстори от къде ги намирате сменя на ред и все на края ще улучи накоя част а кво и беше на колата та е ремонтира толкова
Коментар
-
Константинов написа: Преглед на мнениетоА дали го гори или изтича бавно и полека .....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар