Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Духане от капачката за масло.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Духане от капачката за масло.

Колата е Пунто mk1До колкото съм чел не е добре ако при отворена капачка за масло се осеща духане.Вчера отворих капачката и при загрят двигател осетих духане. Не беше силно но си се осещаше.От щеката и при загрят и при суден двигател няма никакво духане.След като двигателя истина пробвах пак теста с отворената капачка за масло и този път не духаше.Та искам да питам нормално ли е при загрят двигател да духа от капачката за масло?И също така защо като е студен двигателя не духа, а като е загрят духа?
    _/''''''''''''''''''''''''\_
    //---------------\\
    [( )== //// ==( )]
    |_|'------------'|_| ....Punto

Re: Духне от капачката за масло.

MorningEnergy написа:
    Колата е Пунто mk1До колкото съм чел не е добре ако при отворена капачка за масло се осеща духане.Вчера отворих капачката и при загрят двигател осетих духане. Не беше силно но си се осещаше.От щеката и при загрят и при суден двигател няма никакво духане.След като двигателя истина пробвах пак теста с отворената капачка за масло и този път не духаше.Та искам да питам нормално ли е при загрят двигател да духа от капачката за масло?И също така защо като е студен двигателя не духа, а като е загрят духа?
    Почти всички коли на повече километри духат, Не е страшно стига да не е прекалено силно.Карай и не го мисли ще изкара още 20 -30-40 к километра. накрая ще почне да ти издухва дори капачката за маслото- това го видях на една корса но пак ще върви щом е бензинка.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

А защо се получава това духане?И защо само при загрят двигател?
      //---------------\\
      [( )== //// ==( )]

Коментар

Нямаш проблем с мотора! И чисто новите коли подухват, нали в картера се движат бутала. Проблем е когато духа силно, но при теб както го описваш не е така.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

А какво значи силно духане? Колко е нормално,леко да "полъхва" ли? :D
          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Това духане се получава от така наречените картерни газове които се получават когато малко налягане от компресията премине покрай ключовете на сегментите и слезе в картера. Така че това подухване е нормално , но когато не е много силно разбирасе.

Коментар

Мен ми е интересно защо се получава при топъл двигател.Иначе миналата година купих колата и преди да я взема я водих на стенд да и мерят компресията и беше много добре.Идин цилиндър с 4% загуба на компресия, два цилиндъра с по 6% и най-крайния 9%.Иначе за една година и 6000км изгоря 1л. масло като по едно време я ръчках много.То по скоро не е изгоряла, а е изтекло защото семеринга на коляновия вал е за смяна и съвсем малко тече.
              //---------------\\
              [( )== //// ==( )]

Коментар

То според мен не зависи от топлината на двигателя. Защото нали като се движи буталото от ГМТ към ДМТ и създава някакво малко налягане което + налягането от компресията предизвикват това духане.

Коментар

PaUnOff написа:
                  А какво значи силно духане? Колко е нормално,леко да "полъхва" ли? :D
                  Ми единият от признаците за силно духане е въздушния ф-р. да се омасли. Иначе това леко подухване, при малко подаване на газ би трябвало да намалее и да не се усеща с ръка.

Коментар

MorningEnergy написа:
                    Мен ми е интересно защо се получава при топъл двигател.Иначе миналата година купих колата и преди да я взема я водих на стенд да и мерят компресията и беше много добре.Идин цилиндър с 4% загуба на компресия, два цилиндъра с по 6% и най-крайния 9%.Иначе за една година и 6000км изгоря 1л. масло като по едно време я ръчках много.То по скоро не е изгоряла, а е изтекло защото семеринга на коляновия вал е за смяна и съвсем малко тече.
                    Получава се на топъл двг защото тогава ти са ниски оборотите на празен ход. При леко подаване на газ трябва да изчезне.

Коментар

При подаване на газ духането изчезва моментално
                      //---------------\\
                      [( )== //// ==( )]

Коментар

MorningEnergy написа:
                        При подаване на газ духането изчезва моментално
                        При изправен двг така се получава!