Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос датчик HGT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос датчик HGT

Здравейте колеги, от 1 седмица немога да запаля бравото върти, но даже не потропва няма искра към свещите пък много силно ме съмнява да са ми заминали 5-те бубини едновременно. Стига ток до тях но след бубината нищо предполагам, че някой датчик шашка системата и не пуска ток нататък. Ще съм много благодарен ако някой даде идея. При първия сняг колата се напълни целия кош догоре с сняг, който още не може да се махне и тая кора ептен е...ва положението. А на "готния" ни паркинг слънце ще видя минута преди да се сблъска с земята :D
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Датчик на Хол приятелю...Това ти е проблема.Наричан още фазов сензор - при тебе е на разпределителния вал.Щом нямаш ток на свещите а има на бобините - това е най честия проблем.Намери го, откачи го и го замери дали изобщо има връзка - обикновено прекъсват.За съжаление е доста скъп: http://axm-auto.com/index2.php?brand...=21&subcat=341
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Пуснал съм друга тема по въпроса но моите коли Брава/Браво -бензин само също не палят от както се понапълниха със сняг и беше -20 градуса във Варна.Само, че при мен тествахме има ток до свещите и си дават перфектан искра.Даже днеска ги смених със нови защото така или инъче ми бяха за смяна но пак не пали.Все едно нямам бензин.колите са 1.2 16v
      предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
      Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Някакъв жокер каде точно се намира, и как се стига до него че нито аутодата нито епер. Какъв е да е здрав само снега да го е притеснил нещо ? И как да го измеря?
        Fiat punto 1,1
        Fiat bravo 1,6 16v
        Fiat bravo 2,0 20v
        Honda civic 1,5

Коментар

KrAs написа:
          Някакъв жокер каде точно се намира, и как се стига до него че нито аутодата нито епер. Какъв е да е здрав само снега да го е притеснил нещо ? И как да го измеря?
          Честно казано не знам къде е - не съм човъркал HGT.Ама щом ена разпределителния вал е някъде горе по главата.Откачаш му буксата и с мултицет замерваш има ли връзка между двете клеми - ако да значи не е прекъснал.Ако няма направо си купувай нов.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

3 датчик - разпределителен вал - намира се зад колелото на разпределителния вал,да го махнеш трябва да махнеш ангренажа,колелото на вала.4 датчик - колянов вал
            Прикачени файлове

Коментар

Лелеее това ми звучи като ХАРАКИРИ. pugsy колега как по дяволите да сваля него агренаж без да разкачам мотора. Има ли начин да проверя по кабелите, който отиват към датчика или да ходя на сервиз да ми зимат мерки.
              Fiat punto 1,1
              Fiat bravo 1,6 16v
              Fiat bravo 2,0 20v
              Honda civic 1,5

Коментар

Защо не намериш някой колега с Виза и не я прочетете преди да се занимаваш с каквото и да било?

Коментар

Колега под виза какво искаш да кажеш ?
                  Fiat punto 1,1
                  Fiat bravo 1,6 16v
                  Fiat bravo 2,0 20v
                  Honda civic 1,5

Коментар

KrAs написа:
                    Колега под виза какво искаш да кажеш ?
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=819 .

Коментар

Мерси колега сега като станах веднага ми дойде какво е висата и ти го потвърди въпроса е има ли някой колега от Варна или да се чудя как да я карам до някой да ми вземе парите.
                      Fiat punto 1,1
                      Fiat bravo 1,6 16v
                      Fiat bravo 2,0 20v
                      Honda civic 1,5

Коментар

Докато чуят зова ти за помощ може да свършиш и нещо сам. .Мисля че синия куплунг беше точно за camshaft сензора(снимката е от турбо мотора и всмукателния колектор при теб е друг но местонахождението му е същото).Проверяваш стойностите при теб.

Коментар

Значи трябва да сваля колектора за да стигна до куплунга като гледам каде е разположен няма ли някой букса, която да отива към ECU- то, от която мога да хвана сигнала. Ще пиеш варненско пиво ти мерси за отделеното време
                          Fiat punto 1,1
                          Fiat bravo 1,6 16v
                          Fiat bravo 2,0 20v
                          Honda civic 1,5

Коментар

Вътре свети ли ти дюзичката.

Коментар

Ами да по принцип като дам контакт като си направи проверката изгасва за секунда и пак светва.
                              Fiat punto 1,1
                              Fiat bravo 1,6 16v
                              Fiat bravo 2,0 20v
                              Honda civic 1,5

Коментар

Working...
                              X