Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

потропване от към клапаните при студен двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

потропване от към клапаните при студен двигател

здравейте колеги не знам дали от студеното време или от нещо друго но от два три дни ми се появи потропване(почукване) от към клапаните след работа на двигателя около 5 минути потракването изчезвакаква според вас може да е причината колата е BRAVO 1.2 16V 2000 година
    FIAT BRAVO 1.2 16V

маслото- от студе не може да вдигне такава температура като лятото и не е толкова текливо....
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Трябва ли да взема някакви мерки или да оставя нещата така
      FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

моето мнение е, ако маслото ти е с вискозитет 10в40 и има още ресурс да не го сменяш. в крайна сметка едва ли ще има отново толкова студени дни. ако пък си минал примерно 9 000 км и ти се сменя- смени го.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

да маслото е с такъв вискозитет на селения
          FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

Моят съвет е-смени марката на маслото :D

Коментар

roko_ok написа:
              Моят съвет е-смени марката на маслото :D
              Въпросът с маслата опира до менте или не. Лично аз съм доволен от селенията (както и няколко мои познати). В конкретния случайпросто има заминаващи си повдигачи. Със или без смяна на масло ще дойде деня, в който ще трябва смяна на повдигачите. А за сега може и така да се кара.
              Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

досега сьм капал само сьс селениа и нямам оплаквания явно проблема е в повдигачите
                FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

p.ranchov написа:
                  досега сьм капал само сьс селениа и нямам оплаквания явно проблема е в повдигачите
                  То почти всички проблеми в ДВГ са резултат от изпозваните лубриканти и периода на смяната им.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз се бях насочил към селениа голд но тук вждам недоволни колеги. Даите повее информация защо не селения преди да съм сменил маслото. Иначе сега карам с това http://www.fuchs-oil.de/index.php?eI...feb6558b82На аудито го слагах и останах много доволен за това сложих и на фиата. Извинявам се предварително че използвам темата на колегата.

Коментар

Недей разравя огъня с тия спорове,че хем ще стане мазало ,хем еднозначен отговор няма да получиш.Ако си доволен от сегашното не сменяй марката. А въпроса с повдигачите е малко по-сложен от гореописаните неща.
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                        Недей разравя огъня с тия спорове,че хем ще стане мазало ,хем еднозначен отговор няма да получиш.Ако си доволен от сегашното не сменяй марката. А въпроса с повдигачите е малко по-сложен от гореописаните неща.

Коментар

колеги според трябва ли да предприема нещо
                          FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

p.ranchov написа:
                            колеги според трябва ли да предприема нещо
                            Добре, последните 3 дни потропваха ли повдигачите? На колко километра ти е маслото?
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

да но имам чувството че по леко маслото ми е на около 4500 км
                              FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

Working...
                              X