Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Barchetta - Изгасна в движение и не иска да запали.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Barchetta - Изгасна в движение и не иска да запали.

Здравейте,Днес както си карах към бензиностанцията (понеже от 3 дена свети резервата и нямах време да заредя) и колата изгасна, като на привършил бензин. Грабнах тубата, бегом до бензионостанцията. Сипак 5 литра и започнах да въртя на стартер. Колата припалваше за по 2-3 секунди и гаснеше. Долях още 5 литра бензин (понеже беше под наклин) но тогава спря и да припалва. Помпата се чува, но бензи не стига до рейката. Нито от входния нито от изходния маркуч. Дали е възможно да е останало малко бензин и много вода в резервоара и да е позамръзнал. Днес в Русе си беше адски студ... -20 градуса.Колата: Barchetta 1.8 16V VFD 183 A1.000
    Fiat Barchetta - Pininfarina limited edition

Имах го същото преживяване днес,обаче на място.Колата само припалваше,налях и 5 литра бензин и после запали иначе в резервоара имам към 20л.И при мен май беше замръзнал сега съм и сложил малко спирт за горене и утре ще видя как ще запали.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

Re: Barchetta - Изгасна в движение и не иска да запали.

bobi_zala написа:
      Здравейте,Днес както си карах към бензиностанцията (понеже от 3 дена свети резервата и нямах време да заредя) и колата изгасна, като на привършил бензин. Грабнах тубата, бегом до бензионостанцията. Сипак 5 литра и започнах да въртя на стартер. Колата припалваше за по 2-3 секунди и гаснеше. Долях още 5 литра бензин (понеже беше под наклин) но тогава спря и да припалва. Помпата се чува, но бензи не стига до рейката. Нито от входния нито от изходния маркуч. Дали е възможно да е останало малко бензин и много вода в резервоара и да е позамръзнал. Днес в Русе си беше адски студ... -20 градуса.Колата: Barchetta 1.8 16V VFD 183 A1.000
      Най-вероятно е засмукала въздух и трябва да се обезвъздуши,на два пъти ми се е случвало зареди добросъвестни приятели дето карат и забравят да сложат после. Първия път дадоха помпата на късо и бензина бликна,след което колата запали веднага,а преди това и я дърпах и пак не запали.Втория път развих маркуча който е при двигателя и бензина минава по него,един приятел смучеше а аз давах на контак при което бензина текна,завих го и запали веднага.Това е мое мнение,и да помпата се чува че работи но неможе да качи бензин,и аз като теб сипвам бензин ама не иска и не иска.

Коментар

Re: Barchetta - Изгасна в движение и не иска да запали.

bobi_zala написа:
        Някъде бях чел, че ако остане на сухо трябва после да е поне наполовина пълен резервоара, за да запали.
        Brava 1.6 EL, '98
        182A4

Коментар

10л. са малко, сипи още 10 и ще запали
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

няма никаква логика да не пали с малко бензин. помпата смуче от дъното /естетвено/, така че покрита ли е с бензин и 5 литра да са, то трябва д азапали. дай няколко пъти на контакт и върти на стартер с педал на газта до дъно, като усетиш някакъв опит да пали спри да въртиш, дай контакт и без да пипаш нищо пали. разбира има шанс от малкото бензин и наклона да не се покрива помпата с бенз....
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Развръзката... Сипах 0.5л спирт 95% и след 30 мин запали. Явно се е размразила от спирта. И днес цял ден я разхождам (нали ми е служебна ) Бензина е сипан на ЕКО 95-Плюс или нещо такова. Благодаря за отзивчивостта.
              Fiat Barchetta - Pininfarina limited edition

Коментар

Значи е имал доста вода в бензина,аз моя го бях налял от Шел.
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

Working...
                X