Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава/Браво 1.2 16V не пали на студено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава/Браво 1.2 16V не пали на студено

Привет колеги! Възможно е някой да каже какво искам все пак във Варна е -15 градуса но все пак ако имате полезни съвети ще съм благодарен.Ситуацията е следната.Имам Брава и Браво една и съща година един и същ двигател-1.2 16V само на бензин без газ. Бравата беше закъсъла на едно доста ветровито място преди да паднат температурите но си палеше.От събота на сам спря да пали.Повдигнах й предницата където бях закъсал и подложих от долу тухлички и е готова да тръгне но проблема е че не пали вече.Другата кола-Бравото беше на по добро място спряна-пред блока и тя си запали.В събота обикалях с нея и на връщане доста рових на едно място в смисъл хвърлях киша и т.н. и понеже нямаше място и я спрях през две коли до Бравата.Т.е. двете коли са спряни почти на едно и също място където е доста силен вятъра но няма много сняг.Не знам дали от мястото или нещо им е станало от долу , но от вчера и Бравото не пали.Запали в началото за 3-4 секунди и после угасна и край.Акомулатора си върти но няма никой.Имате ли някакви идеи и препоръки какъв може да е проблема при две еднакви коли и т.н.Сигурно и други имат подобен проблем с оглед на студа.Търпението си го имам но все пак.....мислите ли, че като се позатоли ако сменя свещи и кабели ще имам по голяма сигурност.Благодаря предварително за всички мнения и само да повторя-не карам на газ, не съм задавил колата,нямам имобилайзер,резерварите са почти пълни и на двете коли,акомулаторите са заредени.
    предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
    Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

колега и аз имам същия проблем когато бяха първите студове преди нова година.Карах си колата през деня .И на другия ден никои върта ток има но не стартира .Нещо маи беше замръзнало .И вечерта като се постопли и подадох ключа и запали малко с зор но запали.Та може и да е навяло някаде и да е замръзнало нещо мое мнение.
    Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Същия проблем Фиат Браво 1.2 от миналата зима оказа се замръзнало задно гърне. Пали вдига налягане в изпускателната система и гасне.същото се повтори и вчера ,след един час със сушоара под колата успях да го размразя разпробих го със свредло 3 мм. изтекоха около 3 литра вода. Доста неприятно оригинални гърнета колата е на газ.

Коментар

........

pazzo написа:
        Същия проблем Фиат Браво 1.2 от миналата зима оказа се замръзнало задно гърне. Пали вдига налягане в изпускателната система и гасне.същото се повтори и вчера ,след един час със сушоара под колата успях да го размразя разпробих го със свредло 3 мм. изтекоха около 3 литра вода. Доста неприятно оригинални гърнета колата е на газ.
        Хм....колега май съм с твоят проблем.Щото точно на това място където съм ги спрял и двете точно става адски силно течение....ветровете се..........срещат Освен това вчера като не запали и Бравото в началото запали за 3 секунди и след като угасна чух някакъв звук от предната страна като от спукана гума....от някъде се изпускаше въздух........но не е от гумата.

Коментар

Явно си е проблем на модела (не е само при мен) първият път не разпробих гърнето но сега се повтори и трябваше да го направя дори милсля и с по-голям отвор. След мода не забелязвам разлика в шума.

Коментар

Проблема с Паленето: Колеги съгласно диагнозата от компютърната диагностика проблема бил в Ламбда сондата.Тя подавала повече гориво и така цилиндрите се пълнели с пари и не можело да се възпламени.Не обеснявам много коректно но не разбирам почти.Сондата давала проблем понякога при паленето и дигала разход.Моя разход е 8-9 градско не повече.Според вас да я сменям ли.сега си палила още не съм я взел или да карам така.Какво Ви е мнението.Според мен разхода е ок. но........това палене на студено .

Коментар

Колега, при студен двигател ламбда сондата не работи: влиза в действие няколко минути по-късно, когато достигне работна температура. Не мисля, че проблема с (не)паленето идва от нея. Това не значи, че е изправна - на диагностиката вероятна са видели грешка именно с нея. Не те съветвам обаче да бързаш да сменяш преди разбереш какво наистина ти пречи да запалиш.
              Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

..

Да.така казват, че не е изправна.Проблема бил в конденца.На много лошо място ги спрях и двете коли.най вероятно кондез съчетание с бензинови пари и прочие и в съчетание с некоректно работеща сонда която в даден момент може да е пускала повече гориво и студ и е станало това.в момента карам Бравото ( понеже бравата още не съм пробвал) и си върви без проблеми.До колкото прочетох тук таме за сондата до като не светне индикация на таблото за грешка не би следвало да я пипам както казвате и вие.

Коментар

Working...
                X