Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.4 12v гори много бензин и масло ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.4 12v гори много бензин и масло ?

Колеги имам много сериозен проблем,и моля за консултация.Значи от вече 1 месец насам колата започна да ми харчи повечко масло от колкото трябва сменил съм го преди 3 000 км. и вече съм налял още 4 литра отгоре за 2 месеца а маслото го смених преди 4 месеца.Сипвам масло селение голд 10w 40 .Също така и моторът не издава обикновен звук като на бензинова кола.От преди месец вече ми харчи и много бензин сега съм сигурно около 15 л. /100 км. , а преди харчеше 8.Незнам от къде е проблема , но е време да го оправа защото не става така.Също така преди около месец и половина имах проблеми със свещите и ми работеше колата на 3 цилиндъра от време на време докато не ги смених , съмнявам се дали е възможно да е прескочил ангренажния ремик и от там да идват проблемите.Приемам съвти всякакви дори и препоръки за сервиз. Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Според описанието ти нещата отиват на износен разпределителен вал.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Виж си ангренажа,свали капака на вала и виж състоянието му,премери компресийка.

Коментар

От износен вал няма как да му гори масло. Иди в сервиз да замерят компресията на цилиндрите.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
          От износен вал няма как да му гори масло. Иди в сервиз да замерят компресията на цилиндрите.
          За това съм съгласен ,но за горивото и шума на мотора натам отиват работите.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Намирисва работата на сегменти, ама да не дърпаме дявола за опашката. Огледай хубаво и картера да не би да е тръгнала гарнитурата, ама поне петно щеше да има.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Tornado написа:
              Според описанието ти нещата отиват на износен разпределителен вал.
              Абсолютно същите симптоми имах и аз преди смяната на вала и повдигачите. Даже по едно време ми правеха комплименти, че хубаво дизелче съм си взел ... точно по същия начин отначало само сутрин, после започна постоянно да трака .Колега дано не е това и излезне някоя дреболия.
              Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
              Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Леле просто не ми се мисли, пропуснах да кажа че колата не пуши и не капе от никъде масло.И ако може да ми препоръчате някой сервиз където мога да си измеря компресията на мотора.

Коментар

Working...
                X