Имам следния проблем. При запалване на ДВГ колата запали, поработи малко и изгасна, след което не можах да я запавя повторно. Усъмних се в липсата на бензин - налях 25 л, но пак не запали, токове има. Довежда ме на мисълта за бензиновата помпа. Махнах поплавъка включих на контакт и чувам, че помпата си бръмчи?!? Откачик маркуча след помпата и се оказа, че не нагнетява бензицец към инжекторите. Колата е фият темпра 1.8. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с бензинова помпа
Collapse
X
-
А самата "кошница" с помпата извади ли я? Ако не - виж маркучето от помпата до щуцера, който е на "кошницата". Ако е наред - ясно ти е, че ще пазаруваш помпа.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
-
galev написа:Бегъл поглед имам през отвора на поплавъка. При подаване на контакт помпата си върти ама не засмуква бензин. То е ясно, че ще се отваря. Ама като я отворя после
Коментар
-
Успях да развия проклетата пластмасова гайка. Просто трябва по-силно да се чука по ръбчетата и става. Вчера помпата я потопих в кофа с вода и подадох 12 волта от акумулатора, помпата си забръмча, ама не не засмучи вода. След няколко опита стана чудо помпата почна да хвърля водица :P със много боклуци. Когато извадих кошницата отдоло под нея е имало някакъв тампон, предполагам антивибрационен, който беше се разложил. А когато го няма боклуците от резервоара влизат през отворчетата отдолу на кошницата на бензиновата помпа. Лошото е, че такъв тампон никой не предлага и трябва да си поръчам от http://www.axm-auto.com/Fiat Tempra 1.8 SLX 159A4046 Нафърфорката
Коментар
-
Лошото е, че и при http://www.axm-auto.com/ го няма този танпон. Как да запуша тези три отвора на кошничката на помпатаFiat Tempra 1.8 SLX 159A4046 Нафърфорката
Коментар
-
Колеги, помпата излезе, че си е наред. Проблемът е тази гумена подложка, която има 3 пъпки и съответно влизат на кошничката. Ако я няма бензин ще смуче помпата отдолу т.е. от мизерията. а от там може да изгори помпата или да се запуши. Мисля си, че може и без нея, ама с какво за запуша тези дупки на кошничката - лепило...силикон... или с поялникада ги запуша...Fiat Tempra 1.8 SLX 159A4046 Нафърфорката
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар