Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бензинова помпа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с бензинова помпа

Имам следния проблем. При запалване на ДВГ колата запали, поработи малко и изгасна, след което не можах да я запавя повторно. Усъмних се в липсата на бензин - налях 25 л, но пак не запали, токове има. Довежда ме на мисълта за бензиновата помпа. Махнах поплавъка включих на контакт и чувам, че помпата си бръмчи?!? Откачик маркуча след помпата и се оказа, че не нагнетява бензицец към инжекторите. Колата е фият темпра 1.8. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем???
    Fiat Tempra 1.8 SLX 159A4046 Нафърфорката

А самата "кошница" с помпата извади ли я? Ако не - виж маркучето от помпата до щуцера, който е на "кошницата". Ако е наред - ясно ти е, че ще пазаруваш помпа.
    AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
    AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Бегъл поглед имам през отвора на поплавъка. При подаване на контакт помпата си върти ама не засмуква бензин. То е ясно, че ще се отваря. Ама като я отворя после

Коментар

Ако има дупки в маркучето или задръстени цедки може да се получи такъв ефект. При мен беше така и след скъсяване на маркуча и промиване на цедките помпата си заработи нормално.

Коментар

galev написа:
          Бегъл поглед имам през отвора на поплавъка. При подаване на контакт помпата си върти ама не засмуква бензин. То е ясно, че ще се отваря. Ама като я отворя после
          Колега аз имах същия проблем,оказа се че имала много малко бензин понеже имам "добри" приятели които обещават да сложат ама не слагат.Та следователно на това помпата беше засмукала въздух,и аз като теб налях бензин ама не иска и не иска да запали.Всичко работи помпата бръмчи но няма бензин до двигателя,трябва да развиеш мъркуча който подава гориво на двигателя и да смучеш да дойде бензина но трябва да има и някой който да даван на контакт.Поне при мен така стана

Коментар

Не мога да развия проклетата капачка за да извадя помпата. Чуках, чуках но неще да се развива....

Коментар

Вземи по-голям чук и пак пробвай.

Коментар

Колега какво стана със проблема,какво се оказа?

Коментар

Имах подобен проблем. Като изкарах кошницата неможеш да си представиш колко мрасотия имаше вътре (2 пръста кал). След като я почистих колата заработи нормално та даже и по-добре.

Коментар

Успях да развия проклетата пластмасова гайка. Просто трябва по-силно да се чука по ръбчетата и става. Вчера помпата я потопих в кофа с вода и подадох 12 волта от акумулатора, помпата си забръмча, ама не не засмучи вода. След няколко опита стана чудо помпата почна да хвърля водица :P със много боклуци. Когато извадих кошницата отдоло под нея е имало някакъв тампон, предполагам антивибрационен, който беше се разложил. А когато го няма боклуците от резервоара влизат през отворчетата отдолу на кошницата на бензиновата помпа. Лошото е, че такъв тампон никой не предлага и трябва да си поръчам от http://www.axm-auto.com/

Коментар

Лошото е, че и при http://www.axm-auto.com/ го няма този танпон. Как да запуша тези три отвора на кошничката на помпата

Коментар

Може би трябва да отидеш до някоя морга и там да си намериш.

Коментар

В много редки случеи няко може да попадне на читава помпа от моргите,засичал съм във форума няколко колеги които са зимали от морга и са били мн зле (слабо налягане)
                          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                          .

Коментар

Колеги, помпата излезе, че си е наред. Проблемът е тази гумена подложка, която има 3 пъпки и съответно влизат на кошничката. Ако я няма бензин ще смуче помпата отдолу т.е. от мизерията. а от там може да изгори помпата или да се запуши. Мисля си, че може и без нея, ама с какво за запуша тези дупки на кошничката - лепило...силикон... или с поялникада ги запуша...

Коментар

daley написа:
                              Може би трябва да отидеш до някоя морга и там да си намериш.
                              Там си търсиш гумената подложка, която има 3 пъпки и съответно влизат на кошничката. Със сигурност ще има нещо, което да ти влезе в употреба. Другият начин е в обявите за части да следиш за коли на части.

Коментар

Working...
                              X