Здравейте колеги.Искам да Ви питам за един проблем с колата на жена ми-Фиат Мареа.От около месец при запалване се появява едно тракане в двигатела-все едно работи дизелов двигател, с времето тези тракания се увеличиха и на моменти колата направо се тресе.Освен това от 3-4 дена се появи и следният проблем - при смяна на предавките от по-висока на по-ниска и когато колата е на ниски обороти-двигателя изведнъж сам се форсира до 3000-4000 оборота(това става след като двигателя е работил 10-15 минути).Колата се кара изключително на газ.Благодаря Ви за отделеното време!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с двигателя на Марея 1.6 16V
Collapse
X
-
Повдигачите са 20лв бройката - ти имаш 16 на брой. Но най-разумно е да отскочиш до монтьор да чуе - на нас във форума може да пуснеш някое клипче със звук. Ето тук може да чуе типичен звук на повдигач: http://www.youtube.com/watch?v=_OAaESfsSU4 Що се отнася до оборотите - мисля, че някои колеги с газова са се сблъсквали с такъв проблем - нека да помагат. А ти може да се поразровиш с търсачката.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
komuso написа:Тракането продължава и след като колата загрее.Това с оборотите го прави на газ,а газовото е слагано в Италия-марка Тартарини.Тези хидравлични повдигачи - каква им е евентуалната цена ?Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Първо намери монтьор да ти определи диагноза. Шума можеи да е от друго! Аз лично се съмнявам в ремонта на повдигач - дори не знам как става, който знае да казва. Преди имаше тема, не помня точно в кой форум, където едно момче си беше направило пълна профилактика на повдигачите (демек разглобяване и чистене) и след няколко стотин километър - пак проблем. Но ако някой има опит и впечатления от повечко километри с ремонтиран повдигач да казва.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
tedynaidenov написа:Първо намери монтьор да ти определи диагноза. Шума можеи да е от друго! Аз лично се съмнявам в ремонта на повдигач - дори не знам как става, който знае да казва. Преди имаше тема, не помня точно в кой форум, където едно момче си беше направило пълна профилактика на повдигачите (демек разглобяване и чистене) и след няколко стотин километър - пак проблем. Но ако някой има опит и впечатления от повечко километри с ремонтиран повдигач да казва.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
cs_aleksandar написа:tedynaidenov написа:Първо намери монтьор да ти определи диагноза. Шума можеи да е от друго! Аз лично се съмнявам в ремонта на повдигач - дори не знам как става, който знае да казва. Преди имаше тема, не помня точно в кой форум, където едно момче си беше направило пълна профилактика на повдигачите (демек разглобяване и чистене) и след няколко стотин километър - пак проблем. Но ако някой има опит и впечатления от повечко километри с ремонтиран повдигач да казва.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Аз откакто съм взел Бравото все се боря с тропащите повдигачи, първо слагах една добавка на Лики Моли за тях, ефекта беше нулев, сменях марката масло 3 пъти, правих 2 пъти промивка на маслената система с почистваща добавка в старото масло. На Мареата ни със същия мотор тропаха повдигачите и се оправиха само с една промивка на маслената система. Това е и разликата между двата случая- при Мареата ни се касаеше само за запичане на повдигачите от ненавременна смяна на маслото в Италия, докато при Бравото ми има износване на повдигачите и същите поради големи луфтове немогат да задържат маслото. При масло с по-висок горен вискозитет, примерно 10в50 нещата са малко по-добре сравнено с 10в40, но тропането пак го има. За мене в случая решението е смяна на всичките повдигачи, щото на практика никой не се наема да каже кой работи и кой е прецакан. Цена на повдигач за 1.6 16в мотора е около 16- 20лв в зависимост от марката и отстъпките. Та извода ми е,че първо се пробва евтиния вариант- промивна добавка в старото масло и след това хубаво ново масло, и ако не стане номера значи са за смяна.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар