Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

хидравлични повдигачи как да ги източа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

хидравлични повдигачи как да ги източа

значи 12 броя от тях са блокирали а 4 прожинират

аве колега сещам се само че се слагат на менгиме и се навива по-малко от време на време.Май имаше и нещо др.обаче нещо ми убягва.По-опитните ше кажат.

Коментар

Значи,трябва ти менгеме и много търпение и става лесно(можеш спокойно да пийваш ракийка докато източваш) :D И така хващаш изрода на менгемето и натягаш докато не усетиш съпротивление.Ама не адско,да не го смачкаш.По усет е,на третия вече щв си свикнал.Повдигача просълзява през дупчицата малко масло.Забърсваш го.Чакаш 1 минута после пак натягаш,ама съвсем малко(менгемето леко е освободило и няма това съпротивление вече)докато пак не изпита съпротивление.Имай впредвид,че хода е много малък и съвсем малко и бавно натягаш.Пак просълзява,забърсваш и т.н.И така докато не се натегне до края,в смисъл докато не му влезе цялото лостче вътре.След като го изпразниш може да повториш всичко това още 2-3 пъти,но вече ще е много по-лесно.Той все ще си пуска.Аз на моите го правих докато не пресъхнаха съвсем :D .То после става дори и на ръка между другото.Не забравяй-стягай смело но с усет и мярка.Пак ти казвам става бавно,но така няма опастност да го сплескаш и повредиш.Иска се търпение.После трябва да пружинира и като го стиснеш с ръка дори.ТОВА Е ЗАСЕГА,ПИШИ КАКВО СИ НАПРАВИЛ.А и нещо много важно-не го слагай директно между челюстите на менгемето да не е метал в метал,подложи някакъв парцал.

Коментар

roko_ok написа:
        Значи,трябва ти менгеме и много търпение и става лесно(можеш спокойно да пийваш ракийка докато източваш) :D И така хващаш изрода на менгемето и натягаш докато не усетиш съпротивление.Ама не адско,да не го смачкаш.По усет е,на третия вече щв си свикнал.Повдигача просълзява през дупчицата малко масло.Забърсваш го.Чакаш 1 минута после пак натягаш,ама съвсем малко(менгемето леко е освободило и няма това съпротивление вече)докато пак не изпита съпротивление.Имай впредвид,че хода е много малък и съвсем малко и бавно натягаш.Пак просълзява,забърсваш и т.н.И така докато не се натегне до края,в смисъл докато не му влезе цялото лостче вътре.След като го изпразниш може да повториш всичко това още 2-3 пъти,но вече ще е много по-лесно.Той все ще си пуска.Аз на моите го правих докато не пресъхнаха съвсем :D .То после става дори и на ръка между другото.Не забравяй-стягай смело но с усет и мярка.Пак ти казвам става бавно,но така няма опастност да го сплескаш и повредиш.Иска се търпение.После трябва да пружинира и като го стиснеш с ръка дори.ТОВА Е ЗАСЕГА,ПИШИ КАКВО СИ НАПРАВИЛ.А и нещо много важно-не го слагай директно между челюстите на менгемето да не е метал в метал,подложи някакъв парцал.
        пробвам и още как 1 парче е 37лв тарпение имам и менгиме имам

Коментар

Моите всичките станаха като нови.Сега с два пръста ги стискам..За какъв модел Фиат са???

Коментар

roko_ok написа:
            Моите всичките станаха като нови.Сега с два пръста ги стискам..За какъв модел Фиат са???
            браво е 16 винтила

Коментар

а може ли да ми разясните какъв е ефекта от цялата тая процедура
              Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
              Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

topuzko написа:
                ако са замърсени - накисваш ги в коресилин - и евентуално ще има ефектвсички други случаи - ефекта е психологически

Коментар

u_bo написа:
                  topuzko написа:
                  ако са замърсени - накисваш ги в коресилин - и евентуално ще има ефектвсички други случаи - ефекта е психологически
                  идеята на въпроса ми е какво ще се подобри в сравнение с момента преди да се източат и изчистят
                  Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Коментар

topuzko написа:
                    u_bo написа:
                    topuzko написа:
                    идеята на въпроса ми е какво ще се подобри в сравнение с момента преди да се източат и изчистят
                    ще изчезне или намалее траканаето им , ако го е имало .

Коментар

е мойте тракат(даже като слагах АГУ-то се базикаха че до сега на дизел газ не бяха слагали), значи ако си позанимавам с това може да се оправят.
                      Fiat Bravo SX 1.4 12V

Коментар

Източват се при смяна на вал или на нещо по главата и ефекта въобще не е само психологически :D ,а за профилактично изпразване не знам за първи път чувам,може и да е полезно.А относно накисването в коресилин не мисля,че би помогнало след като маслото е вътре в самият повдигач и то под буталцето.

Коментар

16v

Значи за да има ефект от процедурата е желателно да ги разглобиш напълно.Процедурата с менгеме е малко опасна особено ако не си го правил вероятноста да се пукне повдигач е голяма.Взимаш една дъска да е равна и здрава удряш повдигача рязко в дъската и се разглобява измиваш намазваш с малко масло и събираш.
                          ALFA ZLODEO 156 2.4 JTD=140PS

Коментар

16V

И още нещо според мен 12 те повдигача са ти на ред а 4те са ти проблемни.
                            ALFA ZLODEO 156 2.4 JTD=140PS

Коментар

Working...
                            X