Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

голям разход на пунто 1-1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

голям разход на пунто 1-1

Здравейте , някаква идея защо харчи 11.5 градско при положение че , работи перфектно , свещите са бели и не са опушени не съм правил диагностика просто искам някакво мнение дали някой сее зблъсквал с подобен проблем.

Ами колега според мене разхода ти е идеален 11.5 за софия трябва да черпиш дори...това е малък двигател той се мъчи повече като ускорява правиш по голяма стъпка на педала на газта за да върви...+ тва в едно задръстване където се движиш на 1-ва и на полусъединител и из по тесните улички едва ли включваш повече от 3-та, газ спирачка газ спирачка, каране на студен двигател на кратки разстояние...които ти казва че колата му гори 8 в града му кажи да ходи да се е*е. Разхода ти е идеален. Щом не придърпва не прекъсва и не пуши черно отзаде и не ти светят никакви лампи за мене няма повод за притеснение...моето браво 1.4 гори 7 извън града и 11-12 в Сливен като се има предвид че се сменят предавки на 3000 оборота...но друг път ще знам малолитражна кола да не си взимам големите мотори горят даже по малко от малките

Коментар

колега, малко е височък разхода, ама нали имаше една статистика, че София е най-бавната европейска столица, така че не се чуди а сипвай и си свиркай. Естествено може да отидеш да ти видят ламбда сондата. Термостата може сам да си го провериш дали работи > малко преди да стигне средата на скалата за температурата горния маркуч от двигателя към радиатора трябва да е студен. Тези две неща оказват директно влияние на разхода. А и зависи колко ти е тежък десния крак
      Brava 1.6 EL, '98
      182A4

Коментар

Как 11,5 ще е идеален разход за София бе , тва е двигател 1.1 не 2.0 или нагоре...това Е ИКОНОМИЧНА кола. Моето Пунто 1,2 харчи между 6,5 в почивните дни и 8,5 в задръстванията и ми се вижда височък, та 11,5 къде отиваш...Да не говориме, че с Пежо 106 1,4 дизел съм достигал 5,3 градски разход в задръстванията...но тва е друга тема...

Коментар

Със мойто пунто 1.2 градския ми разход е 6.5-7.2, така че не е нормално.
          FIAT Nuova Punto 1.2 8V
          FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
          ...and justice for all

Коментар

Че не е нормален не е още повече правих експеримент с пенсионерско каране и каране до ламарини разлика 0.5 л а и аз предавките ги сменявам 1500 оборота не говориме за 3000. Имах една ланча 1.2 60 коня която даваше 9 гр. и да не говориме че вървеше като откачена което не мога да кажа за пунтото ,та за това ми е странно но чичо доктор ще каже другата седмица сигурно.

Коментар

Колега и моето мисля, че ми гори в повечко,та като минеш на доктор пиши каква е болеста да го лекувам и аз :D
              Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

baimitre написа:
                Ами колега според мене разхода ти е идеален 11.5 за софия трябва да черпиш дори...това е малък двигател той се мъчи повече като ускорява правиш по голяма стъпка на педала на газта за да върви...+ тва в едно задръстване където се движиш на 1-ва и на полусъединител и из по тесните улички едва ли включваш повече от 3-та, газ спирачка газ спирачка, каране на студен двигател на кратки разстояние...които ти казва че колата му гори 8 в града му кажи да ходи да се е*е. Разхода ти е идеален. Щом не придърпва не прекъсва и не пуши черно отзаде и не ти светят никакви лампи за мене няма повод за притеснение...моето браво 1.4 гори 7 извън града и 11-12 в Сливен като се има предвид че се сменят предавки на 3000 оборота...но друг път ще знам малолитражна кола да не си взимам големите мотори горят даже по малко от малките
                Ма ти го успокои де ..... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

кола

освен от ланда сондата да не работи както трябва или да е караш студена
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега, и моята ПУНДа гори толлкова. Или почти... 10л/100 км. Само, че във Варна, където предполагам че задръстванията са малко по-малки. Опитай с нещо друго, което направих аз за да се преборя с работата на двигателя на студено.1. Сложих картон в доланата част на радиатора, за да вдигна малко работната тепература и да компенсирам ниската на въздуха.2. Провери си маркуча за топъл въздух от колектора към кутията за въздушният филтър. Така въздуха който влиза ще е по-топъл и ще имаш по-добро изпарение на бензина.3. Запуши си входа за студен въздух към кутията на въздушният филтър . Така в двигателя по-рано ще започне да влиза топъл въздух.Това е всичко което можеш да направиш за да намалиш поне 0.5 л/100 км. Останалото е безсмислено, т.к. явно софтуера на автомобила е гаден. Иначе как може да гори около 6 л/100км извън града а в града толкова да лапа !?
                    FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

проблема решен - термостат не затваря както трябва , въздушен филтер АБЕ НЕМА ТАКЪВ ФИЛТЕР.по електриката никакъв проблем .Успех на всички

Коментар

кола

е как така да нема а на негово масто кво има да не е спортен или е празно в кутията
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

нема такъв филтер в смисъл че, много мръсен

Коментар

:D
                            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                            Втората......пак същата!
                            (_-_)______////_______(_-_)
                            Punto75-Вече на жената!
                            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

kikianev написа:
                              нема такъв филтер в смисъл че, много мръсен
                              А на колко км. се сменя, моя е на 8000.
                              Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

Working...
                              X