Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко трябва да гори Фиат Брава 1,6 16в 103к.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

z_sutrov написа:
    fast_ghost написа:
    LeRoKaL написа:
    Ами нормално е да гори 20/100, ако я караш на къси разстояния и неможе да загрее или ако не я жалиш и се вживяваш в ролята на състезател
    Напълно подкрепям, то и мойто пунто харчи 10/100 като го карам, както не трябва
    Моят крак тежи и извънградско не ми дава повече от 8/100. За град немога да кажа, защото я карам по-малко градско и не съм я засичал.
    z_sutrov има голяма разлика дали настъпваш в града или извън града... Поздрави.

Коментар

Който твърди че колата му в града, визирам по-големите градове с непрекъснати задръствания по светофари и т.н. особено пък Зимата му гори под 10-11/100км. за мен или не може да си сметне правилно разхода или ...
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

колега аз сам с мареа сащия двигател и неможи да гори толкова на това голямо купе ти с браво какви ги говориш имаш някакав проблем 100%моята гори 11 грацко и 7 изван се пак за мареа говорим

Коментар

Аз с тия коне и кг,не стигам този разход,дори и да стана прав на педала на газта.
          Marea HLX 147ps

Коментар

И как го засече 20/100? От пълно до пълно?
            brava 1.6_v16 elx

Коментар

Разход на гориво

Здравеи,наистина имаш проблем с разхода на гориво,съдеики по моята Марея която е с мотор 1.8 16в. и която е карам доста интензивно само на градско по един и същи маршрут и все с задръствания но с разход не по голям от 12л. на 100км. при положение че ,на градско едва ли някои може да докаже колко му харчи, като повече от времето работи на място и трябва да се смята на мото часове работа.Много от колегите са дали много точни обяснения за разхода на гориво и трябва да провериш доста от тях, защото повечето методи на комп. диагностика не могат да хванат проблеми които са свързани с разхода на гориво но са механични и не се отчитат.Но въпреки всичко имаш наистина много голям разход,ако не си се заблудил от нещо или си повярвал за разхода само по показнията на бензиномера които е доста латентен и дори при рязко потегляне може дълго време да ти показва че бензина ти свършва. За това ти предлагам да напълниш резервоара до горе по възможност и да засечеш разхода на дълъг път 100км. и да долееш отново до горе и да си сметнеш реалният разход на гориво.След всички извършени проверки и при положение че установиш отново голям разход бих те посъветвал да се обърнеш към специалистите от катедрета по двигатели с вътрешно горене към МЕИ в блок 7 и там ще питаш къде точно да да влезнеш с колата за диагностика.Успех в начинанието и пиши като се оправиш .
              Стило 1.6

Коментар

zerro5 написа:
                Честно казано напоследък карам само в града и наистина карам по така...Един път опитах да карам икономично и карах до 3000 оборота и смъкна на 12-13 някаде...Обаче тогава карах като.......нали Като изляза на дълго пада на 7-8....и то ако карам до 130км/чПросто искам някакви мнения и изказвания от хора с такива коли за да може да сравня с моята...
                Нямаш проблем, навън се мери, в града щом караш по идиотски във високите обороти, не се чуди на разхода...При мен е 12 в града и 6,5-7-8 извън.Освен може да погледнеш термостата дали не е постоянно отворен.

Коментар

голям разход на фият брава 1.4 моно

здравей те фенове ,имам малак проблем имам фият брава 1.4 моно разхода на гориво мие доста висок нат 20 на бензин градско изван градско кам 16 на 100 при нормално каране ,някои можели да помогне с савет ,но искам да коментират хора които знаят и са се сбласкали с този проблем , а не некомпетентни хора които са тук да дразнят или да се фукат

Коментар

Колеги тия фиати, са големи горелки. Моето 1.6 лятото при нормално каране градско под 11 не пада, а зимата не е за казване.

Коментар

juliantomov написа:
                      Колеги тия фиати, са големи горелки. Моето 1.6 лятото при нормално каране градско под 11 не пада, а зимата не е за казване.
                      Кажи го де....През зимния сезон бензиновите коли може да увеличат разхода си до + 30% спрямо летната консумация-даже и повече.Имам в пред вид градската консумация,и това се дължи на сравнително дългата работа на двигателя в отворе цикъл през студените зимни дни.Освен това Фиатите никога не са се славели като икономични коли.Особено колите от поколението до 2000-2001 год,когато влиза в сила Евро 3.

Коментар

1.4 може и да горят много,ама за сметка на това вървят малко

Коментар

колеги тъкмо се бях шашнал от разхода който си засякох този месец и май вие ме успокоихтеднес засякох разход за месеца от 16.3л/100км. Минал съм 264км може да се каже всичките градско /защото тръгвам от у дома и след 3км влизам в едната индустриална зона в Плевен и после още 3км в инд. зона/ и заредих 44л. бенизин.Знаете тоя месец какви снегове и ледове и на няколко пъти здраво боксувах.Плюс това колата трудно загрява и макар час от тия 6км са извън града става въпрос само 1-2 км за мен тези километри са в градско движение.Според вас има ли място за притеснение или да смятам,че всичко е ок и да се проверя разхода на лято?На газ лятото ми даваше 12л/100, но не е регулира след смяната на изпраитела.Благодаря предварително за съветите.
                          FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

Re: Колко трябва да гори Фиат Брава 1,6 16в 103к.

zerro5 написа:
                            Ако има някой с такава кола искам да каже колко му гори, защото на мен май вече ми трябва лична бензиностанция....Очевидно проблем има, защото моята гори 20на 100...Обаче никой майстор не може да обясни...Един се опита и каза че щом ми се изпотяват стъклата и губя по малко антифриз(20-30грама на месец), значи имам теч някаде и установихме че е в радиаторчето на парното(тоя зад таблото).И когато имало отвор някаде по водната система, налягането във водната система не е такова каквото трябжа да бъде. И заради това налягане във водната система термостата не може да работи както трябва и от там идва големия ми разход Не е ли абсурдно Закачал съм колата на диагностика 3-4 пъти и казват че Ламбд сондата работи перфектно и че газовете които излизат от аспуха са добри.... изобщо казват че колата е перфектна...Аз не мисля така обаче.....вие как мислите )))
                            Здравей колега, имам сходен проблем при мен но по-голяма разлика между градско (19л на 100км юркане ) и извънградско (6.3л на 100км)Аз съм със Фиат Стило, но с подобен двигател 1,6 16в 103к, губя около 100 или повече грама антифриз на месец но не ми беше хрумвало да свържа малък теч в охладителната система със големия разход.Днес смених свещи и се канех скоро да сменям Ламбдата, но явно ще трябва първо да се захвана с този теч. Бях започнал да се оглеждам за продукт, който се сипва в радиатора и според етикета запушвал маки дупки, но първо ще се посъветвам с майстор...Пиши ако успееш да го решиш преди мен
                            FIAT Stilo 1.6 16V

Коментар

здравейте колеги доста отдавна следя темата и реших и аз да кажа нещо по въпроса.Според сервизното ръководство за браво,брава (’’service manual part 1’’ stranica okolo 10 ta ) 1.6 16в му дават градско 11 и извън 6.5 и комбинирано 8,2 това е за А92 който вече го няма по нашите бензиностанции и скорост 100км/ч макар че градско не ми е ясно как ще стане но това няма значение за темата.За А95 някъде но ги казвам малко по спомен че не можах да го намеря точно каде беше написано разхода е 10.3 на 6.4 на 7,5 смесенСега да кажа какъв извод си направих по това което дават и коментарите на всички мой колеги включително и на мен самият понеже и аз не бях от вярващите за тия числа,разход около тия литри е напълно нормален и ако при диагностика на колата всичко е в нормите не ровете нищо а караите и се молете да оправят качеството на горивата в БГ,но ако са доста отклонени стоjностите от това което пише съвета ми е да си пуснете по една диагностика да видите какво е нередно ако и там всичко е в ред проверете зацепването на валовете да не е прехварлила по зъб два нанякъде.Успехи от мен и безаварийно и икономично каране

Коментар

Каквито и фокуси да правите, зимата в големия студ на къси разстояния 1,6 си гори кам 15, че и отгоре. Това е жалката истина. Не си човъркайте колите. Вече се замислиям за дизел. То с на бензин ти трябва лична бензиностанция.

Коментар

Working...
                                X