Колеги,мисля,че най-после открих какви са разликите в двато иначе видимо еднакви двигателя.Те са две (поне аз открих две и не мисля,че има други)1.Разлика в ECU. Двигателя с 90PS има ECU с номер IAW1AF17 ,докато този със 103 има ECU с номер IAW1AF13 и някой други номера.2.Разлика в изпускателната система и по-точно мисля,че е в разпределителният изпускателен вал.Разликата се състои в това,че изпускателните клапани и на двато двигателя отварят при 36 градуса преди ДМТ и затварят съответно 2 градуса след ГМТ при версията със 103к.с. и 2 градуса преди ГМТ,при версията с 90к.с.Мнението на г-н Хаджов,че разликата е в дроселовата клапа е абсолютно невярно! Има разлика в дроселовата клапа при моделите с метални и пластмасови колектори!п.с. Предполагам,че разликата е във валовете,защото и при двато клапаните отварят при един и същ ъгъл,но затварят при различен.Дали ECU-то на двигателя с 90к.с. може да не се сменя и ще си коригира сместа по ламбда не мога да кажа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разлика в двигателите 1,6 16V 90PS и 1,6 16V 103PS
Collapse
X
-
Категорично ДА!Мисля,че мареата е по-тежка от бравата.Иначе двигателите са на приблизително еднакви километри.Твърдо има разлика между двете коли в полза на Мареата!Казвам го не само аз,но и баща ми намира такава.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар