Здравейте. Колата е Фиат Пунто 1.2 бензин 60 коня мк2 2001 година. Имам я от 3 месеца някъде и вече 2-3 пъти ми се случва следното нещо. Карам си на произволна предавка с да речем 2500 оборота. Тръгвам да превключвам на по-висока( от 3 на 4 например), отпускам газта но оборотите не падат седят си толкова колкото са били, а понякога и сами се покачват. Например - на 2000 оборота отпускам газта и те сами се вдигат до 3000. След няколко секунди се оправя. Какъв може да е проблема? Също така забелязах още нещо което не съм сигурен дали е проблем..карам на неутрална скорост по инерция например по нанадолнище - оборотите падат на около 800, а когато колата е на място си държи 890-900 оборота...нормално ли е това?Може въпросите да са глупави но досега нямам почти никакъв опит с бензинова кола. Благорадя предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Пунто 1.2 бензин интересен проблем с оборотите
Collapse
X
-
Painfall написа:Нещо не ми се връзва температурния датчик с автоматичното вдигане на оборотите ... /Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
колегата е прав , имал съм същия проблем окозо се датчика!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
около 20лв, смяната не е сложна.Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Painfall написа:Нещо не ми се връзва температурния датчик с автоматичното вдигане на оборотите ... моторчето за бавни обороти( предполагам стъпковото - за празен ход) също не се връзва...някакси надали то вдига от 2000 на 3000 ... други идеи? :/Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
Възобновявам темата, понеже проблема се беше скрил, а сега се появи отново. Днес симптомите бяха същите като на колегата svilens. Когато направи проблема преди месеци беше рядко на 2-3 седмици веднъж и от декември до днес нямах проблем. Но днес отново се появи, доста по-зле при това. Сама дигаше оборотите до 3,500-4000 и го направи поне 10 пъти. Може би трябва да погледна моторчето за празен ход.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар