привет на всички,преди около 2 месеца скъсах МЕНТЕ ангренаж/километража беше на 13000км от предишната смяна,смених гумички маслена м-ла,гарнитура глава,2 клапана,ангренажната ролка и гумичките на клапаните ,съответно забелязах че колата започна да гори масло.моля за съвет дали новите гумички на клапаните са менте и оттях се получава лекото омазняване на ауспуха.за 2500х.км.съм долял около половин литър масло.преди да скъсам ремъка колата не харчеше масло.благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
брава 1.4/12в гумички клапани
Collapse
X
-
При условие че тези прословути гумички(на маслената магистрала) струват 10-11лв. бр. и да са менте?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
имах предвид гумичките на клапаните че са менте и може би от тях харчи масло,защото само тези прословути гумички не успях да купя от магазина в люлин а майстора който шлайфа главата ми ги е сложил .сега си мисля че само тези гумички правят мизерия .мога ли да карам така още 4 месеца и дали няма да стане по голяма беля.благодаряFiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
Коментар
-
cs_aleksandar написа:KRASI CVETKOV написа:другите бяха съвсем леко чукнати и майстора каза че ще може да ги напасне пак и няма да е проблемFiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
Коментар
-
KRASI CVETKOV написа:cs_aleksandar написа:KRASI CVETKOV написа:другите бяха съвсем леко чукнати и майстора каза че ще може да ги напасне пак и няма да е проблемКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
1.4/12в гумички клапани
Благодаря на всички за отговорите.Колата вече е направена оказаха се три извадени гумички на клапаните и от там е идвал и харча на масло и увеличеният шум от главата.Главата пак е шлайфана и вече е с нови купени този път от мен гумички и е с паснати клапани.Сега се радвам на доста по тиха работа на двигателя и се надявам да няма харч на маслоFiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар