Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Входна тръба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Входна тръба

Ще имали някаква разлика ако махна стеснението на тръбата идваща от филтъра към дросела? Колата е Bravo 1.6 .

И аз съм се чудил в интерес на истината. Все пак има някаква роля със завихряне и насочване ама на практика ако е пробвано ще е най-добре
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ами този , който ми вкара мухата каза , че имало доста голяма разлика , понеже сега колата била спъната ( и аз така мисля ) и като се махне малко повече вървяла.

Коментар

Абе глупости! Ако искаш подобряване на количеството засмукван въздух си сложи панелен K&N филтър или К&N индукционен кит! Или си направи дупка в бронята с тръба до филтъра! Като има стеснение на тръбата не значи че въздуха се възпрепиятства! Той само се засилва! Със една и съща големина на дросела и всмукателни клапани колата няма как да засмуче повече или по-малко въздух ако има някво стеснение!
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

ДА , но щом казваш , че се засилва скоростта на флуида ( което си е така да ! ) , неговия дебит намалява , т.е. засмукваме по-бързо , но по-малко. Механика на флуидите

Коментар

Входна тръба

Ако може да се кара само на въздух и се подкваси работата пиши ??? При стеснението на тръбата дебита нетрябвяа да намалее ,а само да се увеличи скороста на потока на въздуха .
            Fiat BRAVO 18 16V 1995

Коментар

Re: Входна тръба

bmp написа:
              Ако може да се кара само на въздух и се подкваси работата пиши ??? При стеснението на тръбата дебита нетрябвяа да намалее ,а само да се увеличи скороста на потока на въздуха .
              Само на въздух нема как да стане , то ако можеше охоо :D Ако няма вайда като влиза повече въздух защо , адже ба , са ги измислили тия спортни филтри С това стеснение се увеличава скоростта на въздуха , да , но като се увеличи скоростта дебита намаля .

Коментар

По логика при увеличаване на скороста,се увеличава и налягането,което е по от полза,май.Съмнявам се да увеличиш дебита чувствитвлно,само като махнеш това стеснение.Файда има,ако вкараш повече въздух по тръбата с филтър(или без :D)

Коментар

Та като се увеличи отворът, дето води въздуха до филтъра, естествено е, че ще влиза и повече въздух. Въпросът е обаче, дали подаваното гориво ще е достатъчно.
                  Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                  Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Working...
                  X