Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсах ангренажен ремък, как да разбера пораженията?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скъсах ангренажен ремък, как да разбера пораженията?

Има ли начин да се разберат какви са пораженията без да се свалям главата? - Да сложа нов ремък и ако върви да плюя в пазата и да карам?Ако имам изкривени клапани, освен тях трябва ли друго да се сменя - валове?Дали няма да излезе по лесно/евтино направо да сменя целия двигател с друг втора ръка (продават се в форума)?
    Brava 1.6 16v

Няма начин да няма поражения изобщо не си прави проби, ами направо главата вън и нови клапани.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Има начин и без да сваляш главата, сваляш мотора, слагаш друг, сменяш ремъка, въртиш , плюеш в пазвата и караш
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
        Има начин и без да сваляш главата, сваляш мотора, слагаш друг, сменяш ремъка, въртиш , плюеш в пазвата и караш
        Радикални методи
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Има една алтернатива,ако не я сваляш главата-да не караш вече колата. :D

Коментар

Много колеги се плашат от отваряне на мотора, сякаш това е кутията на пандора! Свали главата и виж пораженията и докато е отворен използвай да му направиш пълна ревизия и на долнището! Това е в пъти по-добър вариант, отколкто да се вземе мотор с неясен произход и километри!! А после ще имаш чисто нов мотор!!
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Изключително правилно казано!Това е най-добрият вариант.То друг на практика няма.

Коментар

Варианта с друг двигател е по-евтин, но при един добър основен ремонт двигателя ще се роди.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Здравейте,Към момента мисля да сменя цялата глава с такава втора ръка, защото и без това доста ми тракаха валовете преди това, и нищо чудно единия да е затегнал и затова да се е скъсал ремъка. Иначе нещо не ми се занимава да сервизирам целия двигател, много работа ще се отвори предполагам да се вади целия двигател от коша... а така предполагам че в някой сервиз за един дообед ще ми сменят главата. Много благодаря за всички коментари.
                  Brava 1.6 16v

Коментар

Working...
                  X