Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типо - нестабилни обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Типо - нестабилни обороти

Здравеите Имате ли представа на какво може да се дължи следния проблемИмам типо 1.6 i.e и от доста време насам еи така както си го карам и оборотите падат на нула губи мошност и след това гасне или пък друг пример карам със 100 по магистралата и натискам саидинитела и изключвам от скорост за да изляза от магистралата и в съштият този момент гасне или пук на градско на ниски обороти съшто или просто докато стоя на сфетофара и работи на празен ход .Какво ли не съм пробвал нови свешти кабели за свештите разпарчосах целия карборатор и го изчистих моно инжекция е стъпковото моторче разглобих смазах работи гледам го че се мърда нагоре надолу като дам контакт което пък предполага че синият датчик за топлината е в ред мисла дали да го сменя с нов да пробам итересното е че и на гас и бензин гасне по един и съшт начин първо мислех че проблема е в газовата уредба карах повече от 2 седмици само на бензин съштата работа дали пък не губи отнякаде ток дори му вдигнах днес малко оборотите да видим как ште е а със запалването няма проблеми угасне ли по пътя веднага пали чесно ви казвам вече просто незнам какво да пробвам не ми се ште да я оставям в сервиз понеже не съм в българия и тук е адски скъпо 30 евро на час е тарифата представете си каруцата да стои неколко дена там кво става .Ако някои е имал такива ядове и е оправил нештата моля да даде савет или решение на проблема Ще съм благодарен на всички които се отзоват Поздрави АнгелинПодменено заглавиеКолега, опивай се да да поставяш описателни заглавия на темите си.Има го дори в правилата на форума.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

нещо по тоците е, може би бубина? някаъде кофти маса, имаш ли наблюдение да го прави при мокро време?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега надали губи маса, това често срещан проблем при коли на газ! Само ЧЕ ти казваш че и на бензин, един съвет от мен имах подобен проблем. На колоко км ти е изпарителя че ми прилича на недобре затварящи мембрани
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Имам същия проблем с МАРЕА Уйкенд 1,6 - 105к.с. Все още нямам никакво обяснение как така оборотите ми падат и колата умира все едно не е работила.Интересното в случая е, че това се случва и на ГАЗ и на БЕНЗИН без никаква разлика в "Умирането". Просто пада оборотите и гасне... До сега съм сменил 3 бензинови помпи и съм дам над 120 лева за газ сервизи. В момента карам градско само на бензин, извънградско може и на газ... По сервиза нищо не то обясняват. Последния път питах за гаранция на поредната бензинова помпа и ми викат - "Никой не дава гаранция за бензинова помпа на двигател с газова уредба..." И те така... :P
        Fiat Tipo 1,6i.e.
        Fiat Marea Weekend 1,6 ELX 16V

Коментар

FOBOS написа:
          Имам същия проблем с МАРЕА Уйкенд 1,6 - 105к.с. Все още нямам никакво обяснение как така оборотите ми падат и колата умира все едно не е работила.Интересното в случая е, че това се случва и на ГАЗ и на БЕНЗИН без никаква разлика в "Умирането". Просто пада оборотите и гасне... До сега съм сменил 3 бензинови помпи и съм дам над 120 лева за газ сервизи. В момента карам градско само на бензин, извънградско може и на газ... По сервиза нищо не то обясняват. Последния път питах за гаранция на поредната бензинова помпа и ми викат - "Никой не дава гаранция за бензинова помпа на двигател с газова уредба..." И те така... :P
          Пич провери какво написах
          Втората......пак същата!
          Punto75-Вече на жената!

Коментар

Газовата уредба ми е на 1 година - около 40к километра - скоро беше на газ сервиз и нищо не ми казаха за мембрани ...
            Fiat Tipo 1,6i.e.
            Fiat Marea Weekend 1,6 ELX 16V

Коментар

Re: Ако се е случвало на някои от вас да ПОМАГА

разпарчосах целия карборатор и го изчистих моно инжекция е стъпковото моторче...
              Колега,не можах да разбера как така си разпарчетосал карбуратора на монионжекцията !!! ,както и да е......Виж си масата на компа дали е добра,моторчето на празен ход,TPS-а,или температурният датчик.

Коментар

Aми така разглобих го на цяло праштам ти снимки изчистих го основно планката дето подава гас кум дроселовата клапа клапата сашто абе луда работа даже колегата които подхвърли идеята за тоците може и да се окаже прав понеже го прави и на гас и на бензин понякои път не гасне а както си караш почва да придурпва а другия вариант е директно гаснене и си мисла дали не губи за момент ток към дистрибутурната капачка или пук да е в неа проблема ште зема да е смена с нова да видим един ден в един як дъж докато се прибера до нас поставих рекорд по гаснене за 25 км ми угасна 3 или 4 пъти мале полудях а и сношти по тъмно вдигнах капака и запалих да жида понеже съм сменил кабелите на свештите да вида дали искри от некаде и видох да фурля искри от токоииправителче или каквото е там закрепено е за стоиката на акумолатора и от него излиза едната лула която захранва дистрибутурната капачка така че ако е в тоците немога да си помогна сам то си требват замервателни уреди и некои които да разбира от теа нешта а иначе масата от акумолатора която е хваната за шасито е изчистих проверих и така а за изпарителя на гаста ништо не съм пипал от както сум го купил фиата има 2 год сега като се прибера за празниците ште а остава на некои газаджиа да провери целата система Мисла теа дни да провера бушоните за слаби вразки или нешто такова ако има ново ште ви даржа в течение штото маи тоя проблем не е само при мен
                Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Коментар

това са снимките

Коментар

снмка на газовата планка в карборатора изчистих е стана като нова

Коментар

колега пак ти казвам виж как са мембраните на изпарителя, и аз кяато тебе се мъчих сумати време
                      Втората......пак същата!
                      Punto75-Вече на жената!

Коментар

bmahob написа:
                        колега пак ти казвам виж как са мембраните на изпарителя, и аз кяато тебе се мъчих сумати време
                        а за гасненето на бензин кои мембрани да види?щом гасне и на двете горива е ток най-вероятно. почваш подред- нова капачка и палец, намираш друга бубина и друг комутатор от някой и пробваш, намираш всички маси в ръководството/4-5 са/ и ги развиваш и минаваш с шкурка. проверяваш дали не смуче въздух от напукан маркуч или незатегната скоба. няма начин да не се оправи ако провериш тези неща
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако смесва газ и бензин ще гасне. Дали така изведнъж не знам, но е много вероятно.
                          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

колега смени релето дет обръща на газ и бензин и ако се оправи слагай бирата (ама аз не пия бира тя е за теб)

Коментар

Колега на мойто типо преди време моторчето за празния ход не работеше като хората и имаше такъв проблем... като го свалих видях ,че и маркуча за картерната вентиалция е пукнат леко в края .... след като ги смених проблема се реши успех
                              Fiat Punto 1.4 gt turbo
                              Ford Fiesta 1.3 new port

Коментар

Working...
                              X