здр колегаи.неска си зех фиат браво 1,4 12в 98 година.колата е с газово.като я пробвах работеше и на газ и на бензин,но на бензин прекасваше много и направо си гаснеше...по принцип газовата е като запаля паля на бензин и след 2000 оборота минава на газ сама....след като я зех колата рещих да я карам малко на бензин и колата угасна почти на цяло се едно че и сварши бензина,а бензин има и налях още за по сигурно.колата работи само като не и се подава газ,подам ли газ и гасне,се едно че не и стига бензина....помпата си работи чува се да бучи като дам на контакт...някои има ли идея от какво може да е......
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат браво не работи на бензин-помагаите
Collapse
X
-
Замери температурния датчик с мултицет и кажи какви параметри дава (колко ома)Пусни си едно кабелче от - клема на акомулатора към един от болтовете, с които е закрепен компа да видим дали няма да се промени нещоFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
-
bavnoto_punto, нека да ти дам един съвет като преминал по този път. Аз карам на газ от 2 години и половина. Колата започна да работи по-зле на бензин с течение на времето. И реших да ползвам съветите от форума. Първо смених горивен филтър, но разлика никаква. Принудих се да сваля дюзите да ги почистя и тях след почистването колата тръгна добре. Но всичко беше добре за около 3-4 седмици. Вярно, две от дюзите бяха замърсени но се оказа, че проблема не е бил толкова в тях според мен. Последното което направих и най-важното е да сваля горивната помпа. При свалянето установих, че маркучето в нея има две дупки. Отрязах го и го сложих с около 7 см по-късо, но пак е достатъчно дълго да няма проблеми. Второто нещо което направих е да промия цялата кошница на помпата. Самите цедки бяха така зацапани, че почти не се виждаше през тях. След промивката с топла вода се отпушиха. Монтирах помпата наново и сега колата няма проблем да работи на бензин. Съвета ми е да започнеш от помпата. Мойта кола е брава 1.6. Успех!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар