pugsy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Условия за влизане на двигателя в режим на CUT OFF ?
Collapse
X
-
Не участва скоростомера, защото няма никакво значение с каква скорост се движиш.Тази система няма как да работи когато колата е на място - мисля че е ясно защо, няма кой да върти мотора, трябва гориво, а и тя работи при обороти на мотора над 1500-1800, които няма как да бъдат достигнати при работа на празен ход.Когато си в дивжение обаче с пусната газ и на скорост мотора се върти от колелата, не му е нужно гориво и точно целта на тази система е това гориво да бъде спестено. Има я и при карбураторни коли също, но там управлението е вакуумно+ключе за пусната газ, а бензина за празния ход минава през електрически жигльор и така можем да го спрем.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Колега @ilko-gd а нали се сещаш, че когато си на скорост не е нужно горивото да се подаде на по големи обороти за да може двигателя да заработи нормално и да не угасне. Може да се подаде точно на ниските обороти и двигателя няма да загасне защото както ти каза "гумите го въртят" ......................................
Коментар
-
Поне при мен на колата от подписа подаването на горивото става някъде към 1500 оборота. За това се следят оборотите, а не скоростта защото на различна предавка при еднаква скорост си на различни обороти.Например при мен на 3-та с 1100-1200 оборота скоростта ми е 20км/ч и колата си върви с пусната газ, до колкото при същата скорост но на 1-ва оборотите са над 2000 и като пусна газта колата започва да спира (мотора действа като спирачка) защото не му се подава гориво.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
chaveto написа:А на първа скорост без газ на какви обороти е двигателя?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар