Колеги,искам да попитам някой знае ли какво определя влизането на двигателя в режим cut off,при двигател 1,6 16В?Ясно ми е,че оборотите трябва да са над 1600.Педалът на газта трябва да е пуснат.По-точно кои датчици влияят върху този режим?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Условия за влизане на двигателя в режим на CUT OFF ?
Collapse
X
-
Обороти над 1500 да речем, някъде там започва пак да подава гориво, а примерно сработва в интервал 1500-1800.Другото нещо е температурата на мотора, предполагам над 60-70 градуса.И третото е пуснат педал на газта, при 1.6 няма ключе, така че единствено по показанията на ТПС може да разбере.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
roko_ok написа:Това най-вероятно ще да е режима за принудителен празен ходFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
За какво му е да има бензин когато оборотите му падат ?Бензина почва да се пуска когато оборотите паднат м/у 1200 и 1500 според зависи мотор,температура,моно/пълна инжекция.Пример:Форсираш до 5000обр,пускаш педала,оборотите почват да падата,бензина спира,достигат до 1ХХХобр и дюзата/дюзите повчат да пръскат пак бензин,дали ще е на скорост колата или на място няма значение.Като спираш на скорост пак същата работа,стига да е над гореспоменатите обороти.
Коментар
-
Аз пък бих казал, че е съвкупност от много неща. В това нещо участва почти всичко като датчици и т.н. Има много голямо значение дали колата е в движени или на място и затова участва даже и скоростомера. На един друг колега се опитах да му кажа, че и скоростомера участва, но той не ми повярва и си зададе въпроса в друг форум и там ако не е чел може да види какво са му отговорили. Затова участват много неща и не зависи само от едно кога ще се подаде отново гориво.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар