Здравейте,за 2ри път ще се допитам за помощ тук за същия проблем, ама нещата не се оправят. Проблема е следният: Както колата си върви нормално, изведнъж на свободна губи оборотите и гасне. Веднага си пали пак, ама и веднага си гасне ако не подавам газ. В това състояние може да седи от 5мин до 2 дни, независимо дали през това време просто си седи или се пали и кара. Ей днес по път за работа пак изведнъж си показа магариите, стигнах в това състояние до сервиз на Бош, те погледнаха и казаха, че не им се занимава с тоя проблем. Оставих я за 5мин и пеша да проверя съседния сервиз, те викат карай я, връщам се аз да я взема, паля - тя си върви ок. От сервиза естествено ми казаха да се върна като има проблем.Колата вече 3 сервиза е посетила за този проблем, като досега е правено:* Почистване на дроселова клапа* Ултразвуково почистване на дюза* Смяна на термостат* Смяна на стъпково моторче (новото е Бош)Преди година са сменени и свещите и кабелите.Колата е Браво 1.4, кара се на бензин. Някой ако може да ме насочи към поредния сервиз или диагностик, ще съм много благодарен. Тая кола вече ми скъса нервите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за оборотите - гасне когато си поиска
Collapse
X
-
Мерси колега, spark, до тук добре. Колата беше в скапано състояние, загасих, пуснах си дублиращата маса и като запалих беше ок. Сглупих обаче, че не го пробвах на запалена кола, че да видя дали наистина от това се повлия, защото такова държание си е типично за нея. Сега отивам да купя някъв кабел, който да вържа за постоянно и като покарам ще се разбере.
Коментар
-
martokus написа:До тук с работенето. Карах около 1км и старата история започна. Появи се и нов симптом - все едно нещо се е запушило, подавам газ и нищо, оборотите са заковани и не мърдат. Отпускам, подавам пак - върви. И така след 800м пак почна да гасне.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Re: Отново за оборотите - гасне когато си поиска
Колега аз го имам съштиа проблем с типото изключа от скорост и гасне или пук проста така както си карам и гасне после веднага пали не го прави често ама го прави а сичко си работи моторчето синия датчик разглобих целата система маркуча дебелиа които от въздушниа филтар отива долу кум картера и там беше некакав узас толкова загоряло масло по капа4ката и тва малкото теленото филтарче което е в отвора че станало на грес пове4ето отиде половин литар бензин да го из4иста и и дигнах малко оборотите и гледам че да чукна на дърво втори ден не гасне само от време на време придърпва да не се радвам много много ама се надявам да е окМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар