Колеги,как се изпразва хидравличен повдигач от маслото за фиат 1.4 мотора???Доколкото гледам те са капсуловани и няма как да се отворят?Чел съм във форума ,че ги стискат на менгеме ,ама ме е страх да не го смачкам така и да го повредя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хидравлични повдигачи
Collapse
X
-
1.Хващаш вътрешната движеща се част с нещо/аз ползвам зъболекарски клещи/ и дърпаш като леко въртиш докато излезе.Ако са много износени се получава ръбче и не излизат лесно . 2.Слагаш на менгемето подлагаш нещо на малкото цилиндърче и стискаш здраво но по малко,не могат да се счупят.но може да нараниш повърхностите ако си невнимателен.
-
roko_ok написа:А после...дали ще влезе обратно?Така ако ги стисна на менгеме дали ще стане,без да го изваждам и разгобявам?FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
Подлагаш на менгемето някаква гума да не нараниш повдигача и бавно почваш да навиваш. От дупчицата ще почне да излиза масло, забърсваш, чакаш няколко сек и пак леко навиваш. Така докато се свие докрай. След това повтараш процедурата още 2-3 пъти. Накрая би трябвало да пружинират от въздуха вътре като ги стискаш с ръка. Ако хлопат са за смяна.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Е как докъде, докато главичката опре в тялото Виж на снимката, може би около 3-4мм е, не помня точно колко.Съвсем бавно с менгемето, да кажем по 1/8 оборот. Забърсваш маслото от дупчицата, то ще тече 5-10сек, пак натягаш и като опре развиваш менгемето и наново процедурата още 2-3 пъти.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Колега SPARK много ти благодаря,честно казано разчитах ти да се включиш в темата,понеже някъде бях чел ,че ти си го правил и беше писал по темата.Значи ще го пробвам това много внимателно,за да не ги сплескам и ще видим какво ще се получи.Можеш ли да ми кажеш как се разбира след това дали е разбит.Как точно хлопа и тропа ако е "олабил" :D
Коментар
-
Разбрах как става,аз навивах съвсем по малко,ама наистина много по малко и мнооого бавно.Повдигача започва да сълзи и след около 10 секунди престава,аз пак леко навивам(около 10 градуса ход на дръжката на менгемето)и пак чакам да просълзи.Значи след като просълзява при всяко ново стягане съпротивлението е малко и лесно се усеща кога отново нараства,именно тогава спирам да затягам.Та значи тая операция е много бавна и изисква търпение,аз лично докато изпразвах повдигачи изпразвах и чашки с домашна ракийка.Накрая май изпразнените чашки с ракийката станаха повече от изпразнените повдигачи,ама лошо нема.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар