какви са симптомите за не работещ дебитомер....колата е пунто гт 1.4 турбо....както си карам на 2ра със 3хил оборота мачкам газта и на 4ри хил колата удря резко прихалцва и ми враща оборотомера на обратно.....на диагностика показа че е дебитомер но искам да се застраховам на празен ход оборотите играят много и даже някои път гасне колата сама....и някои колега може ли да ми каже къде да си намеря евтин дебитомер....може и 2ра ръка ама читав.....мерси на всички предварително....!!!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
пунто гт дебитомер симптомите???
Collapse
X
-
може ли да ми са не стабилни оборотите на празен ход заради вакуум помпата?????и да шашка дебитомера?защото забелязо днес че педала на спирачките ми е като камак твард и не спира добре колата като натина педала колата трагва на другият краи....Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP
-
Пич, нали сте я закачали на диагностика тази кола и ви е дала грешка в дебитомера!При таз диагностика не гледахте ли като работи колата, дебитомера какви стойности дава? Променя ли ги като дадеш газ? Стабилни ли са стойностите на празен ход или ги мени с много? Пробвахте ли в движение при пълна газ какво показва?Другия вариант да го тестваш горе-доле без да ползваш диагностична апаратура е с един мултицет да провериш стойностите, които се получават между крачетата на дебитомера както е описано на прикачената схема (пробата трябва да е с включена букса на дебитомера).Повреден дебитомер при тази кола (за съжаление е доста често срещано явление-особено със сложен спортен филтър директно) може да е причина за много проблеми и мизерии, както на празен ход, така и в движение, тъй че провери го хубаво какво дава като стойности (най-добре я закарай на диагностика, но при някой, който знае и разбира какво гледа) и прецени дали да се ръснеш 800+лв. за нов дебитомер.Най-лесно щеше да е както ти предложих в предишен пост и да пробаш с някой дебитомер от друго пунто ГТ, мма както се разбра нямаш познат с такава кола в твоя район
Коментар
-
като откача буксата на дебитомера нормално ли е колата да загане....днес ми се наложи да патувам изван града. дамвам газ кола ме дарпа назад и трудно набира. иначе ако прискоч границата на 3-4хил обр. няма проблем...на 10сед. давания на гас на 5-6 пати кола предърпва направо спира...и гърми в ауспоха......продалжава на диагностика да дава грешка активна Маф сензор....според вас колеги да го сменям ли????Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
Коментар
-
yosko написа:Кабели или свещи са дори и да ти изглеждат добре, погледни в тъмното първо дали не ти избиват искри, на място прави ли проблеми или само с товар. А за дебитомера по добре първо земи на заем от някой за малко, че малко дебитомери са по скъпи от тоя.Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар