Здравейте колеги.Проблема е в това,че колата не иска да работи на бензин.Имам и газова и на газ проблема го няма.Но когато превключа на бензин - оборотите започват да "играят" между 300/400 и 700/800 , като понякога се покачват над 1000(до 1500) и пак спадат и започват да "играят" докато двигателя не изгасне(не работи повече от 20-30сек макс.1мин.).До преди една седмица нямаше проблеми,карах си цялата седмица на бензин, понеже бях решил като карам из града да карам на бензин, но като трагнах на дълъг път си включих на газ - и като свърши газта, все едно никога не е вървяла на бензин.Къде да търся проблема?Филтър - сменен е не скоро, но не съм карал повече от 1500км. на бензин от както съм го сменил!Моторче за празен ход?Бензиновата помпа има ли вероятност да не може да ми подкачи достатъчно гориво?Или пък възможно ли е да е от ламбда сонда?Ако някой може да помогне ще съм му благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ниски и нестабилни обороти?
Collapse
X
-
Честно казано ми писна с тея диагностики,че всеки път като отида се започва:"Точно този пролем сега няма да можем да го решим,ама тука има някои други неща за смяна,дай първо тях да оправим, а по-нататък като ти направи пак същия проблем тогава ела".Досега не са оправяли нищо за което съм ходил.Последния път ми смениха ламбда сондата в един сервис за диагностика в Ямбол,за което ми взеха около 150лв. и колата отново не работеше нормално,след което го накарах да си вземе ламбдата и да ми върне парите - така и стана.Но ето че след време пак отказа да работи нормално.Разкачих акумолатора за 15мин. после запалих на бензин - и пак нищо,никакво подобрение.
Коментар
-
Колега, като за начало дай reset на компютъра - откачи клемите на акумулатора за 10 мин. Ако продължава (което си признавам е доста вероятно) няма да минеш без диагностика. Проблема ми изглежда дребен, но за да се локализира ти трябва някой читав диагностик. Според мен имаш 2 опции - първата е hitko в Ямбол, той няма грешка! Не че му правя реклама, но ако отидеш няма да съжаляваш. Другата опция е да си намериш някой от форума с Виза адаптер и заедно да погледнете какво става. Може и нищо да не се види, но все пак си заслужава опита - човек се учи докато е жив! :DFiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар