за поредна година...взе пак да сълзи масло откъм гарнитурата на капака на мотора...Уж все читави гарнитури купувам..ама. Можете ли да ми препоръчате качествена гарнитура и ще мога ли сам да я сменя. Има ли тема във форума по този въпрос защото не успях да издира...специално за пунто 1 ме интересува..Дали е толкова сложно...дано не оплескам нещо...Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна гарнитурата на капака - Пунто 1
Collapse
X
-
принципно не е сложно ,но трябва да внимаваш като завиваш да не строшиш капака. Иначе за да спреш теча вземи читава гарнитула и положи силикон(високотемп устойчив) и шъ стане :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
Купуваш си нова гарнитура, купуваш си и силикон от този черният.Сваляш капака и много хубаво почистваш както него така и главата от остатъците от старата гарнитура и силикон ако си слагал. След това всичко го забърсваш с бензин да светне, точно там където ще лежи новата гарнитура.Намазваш главата и капака там където ляга гарнитурата със силикона и слагаш капака. Започваш да притягаш болтовете от средата навън - първо двата, които са в средата на капака, а после останалите на кръст. Стягаш ги лекичко колкото да се покаже силикона. След 10-на минути ги допритягаш пак в същата последователност, не е нужно да са стегнати до отказ, колкото прецениш.Оставяш колата поне за няколко часа без да я караш, най-добре за повечко време и това е.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Има едно лепило на Elring с което се намазва гарнитурата от двете страни и се слага.Качестрено е и върши работа.Аз лично го ползвам и съм много доволен.Струва 4 лв,поне при мен е толкова.Води се един вид херметизатор.Силикона се препоръчва ако няма гарнитура,това е нещото което ви трябва.Успех със смяната.
Коментар
-
Re: kola
kluchar написа:Не по добре без силикон Ако си е хубава гарнитурата нищо не му трябва само да се сложи хубаво И да не се пренатегнат болтоветеPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
проблемни гарнитури
Моята също протече след като я бях сменил преди 1-1.5 години... Явно че тези дето ги продават тука са предназнчени толкова да карат. Самата гарнитура не е чак толкова скъпа, ама пък непрекъснато да я сменяш не си е работа. Затова последвах съвета на един приятел (също с Пунто), който ме посъветва да изпиля зъбчетата на капака (тези които ограничават доколко може да се стегнат болтовете) - изпилих около 0.8мм. Така и направих - карам вече над месец с новата гарнитура, за сега не съм забелязал теч; ще видя с течение на времето. Силикон, лепила или други подобни не съм слагал - просто наместваш добре новата гарнитура да легне добре в каналите (като почистването на остатъци от старата е задължително).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар