Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

схема къде е разположена водната помпа на фиат брава 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

схема къде е разположена водната помпа на фиат брава 1.6 16V

Колеги не разбирам много от двигатели, но искам да разбера къде се намира водната помпа, дали тече и с какви ремъци е свързана.

Re: схема къде е разположена водната помпа на фиат брава 1.6

niki_fena написа:
    Колеги не разбирам много от двигатели, но искам да разбера къде се намира водната помпа, дали тече и с какви ремъци е свързана.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

мерси зае инфото! Разбрах каквото ми трябваше!

Коментар

Това което се вижда на тази картинка не ми прилича на ангренажен ремък. Това за което говори колегата Atanas71 повече изглежда като маслена помпа.
        Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
          Това което се вижда на тази картинка не ми прилича на ангренажен ремък. Това за което говори колегата Atanas71 повече изглежда като маслена помпа.
          Това което си показал не е ангренажен ремък , вервай ми Намери схемата на ангренажния ремък и провери това което съм написал Защото много дезинформационно се получава с показването на схемата на пистовия ремък минаващ през алтернатора и хид.помпа.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Ето схемата на ангренажния ремък. Пита се къде е водната помпа?
            Прикачени файлове
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
              Ето схемата на ангренажния ремък. Пита се къде е водната помпа?
              Разбрахме се най накрая че я няма на тази снимка :D

Коментар

Баси сложното стана тука. Това ли е водната помпа?(свалено е от Браво 1.6)
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

При 1.6 водната помпа не се задвижва от ангренажния ремък. Това е така при 1.8 , но при 1.6 помпата се върти от отделен пистов ремък.
                  SEAT Leon Cupra 300
                  Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Ама аз като говоря - не приказвам Водната помпа се вижда добре на първата снимка, закодирана с номер 104-02, затова казах, че това не ми прилича на ангренажен ремък. Номер 9 от втората снимка е колелото на маслената помпа, която е номер 103-01. Но кой знае, може ЕПЕР-а да е сбъркан, а колегата Atanas71 да е прав, все пак той има такъв двигател, вервайте му.Понеже намеси и хидравличната помпа, ето я и нея - 412-08
                    Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                      Ама аз като говоря - не приказвам Водната помпа се вижда добре на първата снимка, закодирана с номер 104-02, затова казах, че това не ми прилича на ангренажен ремък. Номер 9 от втората снимка е колелото на маслената помпа, която е номер 103-01. Но кой знае, може ЕПЕР-а да е сбъркан, а колегата Atanas71 да е прав, все пак той има такъв двигател, вервайте му.Понеже намеси и хидравличната помпа, ето я и нея - 412-08
                      Не не е объркан ЕПЕР-а точно това е което показваш Просто съм отворил на 1.8 16В двигател и съм писал по горе . Грешката е моя Затова такива работи се пишат в светлата част на деня и задължително на трезво Какви ли не чудеса прави алкохола Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Коментар

При 1.6 ангренажа върти валовете и маслената помпа, отделно има 3 пистови ремъка - един за хидравликата, един за климатика и един който върти едновременно водната помпа и динамото.
                        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

При Браво 1.6 не се ли върти маслената помпа (хидравлична помпа) от пистов ремък?
                          Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

riewsofia написа:
                            При Браво 1.6 не се ли върти маслената помпа (хидравлична помпа) от пистов ремък?
                            Маслена и хидравлична са различни помпи, пистовия върти хидравличната.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

riewsofia написа:
                              Маслената и хидравличната са две различни помпи колега. Нямат нищо общо помежду си
                              Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                              Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Working...
                              X