Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.4 12v 97г. - проблем със паленето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво 1.4 12v 97г. - проблем със паленето

Здравейте и от мен, мъката ми е следната .... имам фиатка браво 1.4 12v 97г и съответно имам проблем с нея (всъщност проблеми имам от както съм я купил ама това е др.тема) Въпроса е там че колата пали, но в момента в който пипна педала за газта почва да киха да кашля и гасне без да давам газ работи докато не загрее после пак същото ... едно приятелче я погледна имаше съмнения за инжекциона... незнам какво да я правя .. а пишман майстори много ... имам и друг проблем... разбиха я и ми откраднаха фаровете и инжекциона :Д хахаха вече незнам да се смея ли или да плача... ама си обичам щайгата... дайте някакви идеи какво може да е... сега съм се запътил да тарся някаква инжекция ....

Ясно, че е без да си намерих инжекцион, нешата няма да станат .... Намираш такъв втора ръка и тогава се почва дирене на проблема. Какво ти откраднаха - само инжектора или целия блок?
    Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

хаха намери кой да питаш ... всичко однесоха до клапата ... мисля че е на стъпковия мотор но не съм сигурен ето снимки ...
      Прикачени файлове

Коментар

Ти се шегуваш :D Свили са ти само платсмасовия капак над инжекциона - всичко останало е там. Отиваш в някоя автоморга и се пазариш. Но да знаеш, че липсва и уплътнението между пластмасата и корпуса на инжекционна и една шпилка .... т.е. трябва и тях да си намериш. Слагай ги и пали! И после казвай как се държи колата. Не те съветвам да си играеш така - без въздушен филтър само беля ще си докараш.
        Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

ми като неразбирам :D иначе въздухопровода си е у мен, но пак проблема си стои със "кашлянето" ... вече незнам какво да я правя тая барака дойде ми до гуша ... и пари не мога да и взема, че няма абсолютно никакви екстри а само пари гълта... и пак неварви ....

Коментар

Колега,каква инжекция ще търсиш,тя си ти е останала на място.Това е само капака,да не би да се бъзика бензиновата помпа и да не достига гориво.То май накрая ще излезе,че на 1.4 вала му е само един от проблемите.

Коментар

кола

ако ти трябва нещо може да търсиш при Италянеца а иначе като гледам освен пластмасата друго си има да не са взели ECU може да му направиш диагностика да се погледне какво къде отива налягане -компресия да се почисти инжектора при този модел правеше проблем маслена магистрала
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ами нали казах, 4е неразбирам :P ... инжекция няма да търся .. но трябва да си намеря 2 фара и стъкло за вратата както и 2 ключалки.... :D ... е благодаря че поне ме успокоихте и няма проблеми с инжекцията... капаците които са отгоре са ми в багажника...мислите ли че на диагностика ще ми кажат какво и е.... тя не може да се кара, трябва да я дърпам...

Коментар

Диагностиката е задължителна в твоя случай, особено ако е добър и диагностика! Би трябвало да се открие проблема. Ако имаш мерак може да се пробваш да замериш някои датчици и да видиш дали са читави. Предполагам добра начална точка е TPS. Информация за него - в Autodata и сервизното ръководство (което го има тук във форума).
                  Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Working...
                  X