интресно ми е, колко коне е този мотор, чувал съм за 90, и друго - с каква горивна система е - карбуратор или моно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигател 1.6 8 клапана, 2 разпред. вала
Collapse
X
-
интересно ми е, защото видях разглобен такъв двигател, на Типо беше...и гледам - а, 2 вала, обръщам главата - 8 клапана. Чудно ми е защо са го измислили така и с какво е по-добър от 8 клапана с 1 вал има възможност за по-големи като диаметър клапани ли или само на мен ми се е видяло, че са по-големички клапаните... :D'99 FIAT Marea Weekend TD75
Коментар
-
Много точно си се досетил, колега - само по този начин има възможност да се увеличат диаметрите на клапаните. Колкото са по наклонени - толкова повече могат да се увеличат диаметрите. Естествено това става за сметка на обема на камерата, но това се компенсира с челото на буталото. А ако са в една редица вертикални - границата е диаметъра на цилиндъра.
Коментар
-
Също така тая глава е много по-добра за атмосферен тунинг! Могат да се набият още по-големи клапани и също така е crossflow! Т.е смукател и изпускател са от различни страни! Синята 3-вратка ще е така като за начало! ;P||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
и да набиеш едни спортни валове, да махнеш прекъсвача за да изпънеш старата кочинка до 9000 оборота и да сгънеш 95% от "бегачките" по нашите улици Yellow_Flash_Colorz_PDT_05"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар