Колеги,какво ще кажете за свещите на колата ми.Кара се предимно на газ.Има нещо,което не е наред,но не мога да разбера какво.Явно има проблем с бобината,защото ми дава грешка в бобина номер 2,но тя от своя страна е за 2 и 3 цилиндър,а при мен изглеждат по сходен начин свещите на 1и3,както и на 2 и 4-ти цилиндър.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е мнението Ви за свещите на колата ми?Какво не е наред
Collapse
X
-
Дай снимка отстрани. На мен ми се струва, че са твърде износени и електрода е много износен. Каква марка са? На колко КМ? Има свещи за газ по принцип...с 2 електрода и електродите са по-малко разстояние помежду им.Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
MadHead написа:Дай снимка отстрани. На мен ми се струва, че са твърде износени и електрода е много износен. Каква марка са? На колко КМ? Има свещи за газ по принцип...с 2 електрода и електродите са по-малко разстояние помежду им.Power Under Pressure
Коментар
-
Ето ги свещите от друг ъгъл. За информация свещите са на 38 000км.Моделът е BERU UXF79 Platinum.Закупени са от Германия и не мисля,че са менте.Централният електрод има леко износване спрямо когато бяха чисто нови,но това износване е не повече от 1/3 - 1/2 милиметър. Тези свещи ги даваха да се сменят на 50 000км,ако не ме лъже паметта.Въпросът е защо са с различен цвят.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
bbw написа:прави ми впечатление че има разлика по двойки. 2 по светли и 2 по тъмни. това ме навежда на мисълта за проблем с бобината. Може и да греша, нека и някой друг да кажеAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Просто на газ свещите си отиват по-бързо и трябва да се сменят по-рано от предписания интервал. Но платинените...по принцип са с по-голям пробег. Тези наистина не са горели правилно. Виж новите, ако си ги сменил тези след 1000км как ще са.Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000