Колеги,имам следният проблем:При подаване на газ до около 1800 оборота (при спрял автомобил) и задържане педала на газта моторът започва да работи леко неравномерно,след което в рамките на няколко секунди достига до 2400-2500 оборота,като педала на газта е задържан на същото положение.Освен това при каране на скорост (най-вече втора или трета) около тези обороти има едно предърпване,като понякога е много силно лашкане,все едно натискаш и пускаш газта.Съмненията са ми в ТПС,защото стойностите му са 800-2100Ома, а в аутодата са 0-1200.Изключвам вариант дюзи,защото го прави както на газ,така и на бензин. С ГИ съм,от където следва,че работата на бензин влияе пряко върху работата на газ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странна промяна на обороти при 1,6 двигател
Collapse
X
-
здр. колега аз съм със същата комбинация бензин инжекцион и имах подобен проблем но добре че се появи още като монтирах газовата и ми започна да предарпва около 2000-2200 в тоя диапазон някаде,ми оправихме го със нови кабели и свещи след два три месеца пак ми се появи оказа се че това което ми сложиха във фобус (там ми е монтиран инжекциона) са ми сложили(продали) ментета от всякаде и пак нови кабели нови свещи и от тогава нямам тоя проблем и всичко си е в ред
-
аз си го обеснявам със спирането на работа или лоша работа на някой от цилиндрите(при 1.6 16 в винаги работят по два едновремено 1-4 и 2-3)така че ако има един цилиндър да не е в ред се влияе и другия от него заради двойната искра но ако искаш отиди на една диагностика но не на EKUто а на запалителната система и там ще кажат как е положението и дали всичко е в ред (стенда е от тия старите дето се правеха центровки на жигулите и ладите на времето или газ анализатор май пак върши същата работа но не съм сигурен)успех от мен и безаварийно каране
Коментар
-
Re: Странна промяна на обороти при 1,6 двигател
dudulia написа:...Съмненията са ми в ТПС,защото стойностите му са 800-2100Ома, а в аутодата са 0-1200...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар