Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител Браво 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съединител Браво 1.4

Колеги,знае ли някой дали съединител от Браво 1.6 16V става на Браво 1.4 12V.Доколкото гледам в сайта на АХМ АУТО съединителите са два вида: за 1.4 са 190х20 - не знам за кои години(не пише) и 200х20 - за модели до 09.1998г.,а съединител за 1.6 твърдо си е 200х20.Моята кола е производство 1997г.Питам,защото мога да го взема изгодно.

Аз поне преди няколко месеца като сменях моя той беше 200x20 но дали е съвместим с на 1.6 се съмнявам понеже смятам че най-малкото скоростните кутии би трябвало да са различни.Поне така мисля все пак не съм на 100% сигурен.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Моята е произведена 12.1996г. и е със 190мм съединител, миналия месец го смених при Христо. 200мм са за по-новите сигурно след 09.1998г., в сайта сигурно е объркано. Сложих FIAT (излезе Valeо), засега доволно, но отлепя доста по-рязко от стария. Хода на полусъединител е поне два пъти по-малък, сигурно щото е нов още де. Влез е ЕПЕР по номер на рама и сравни оригиналния номер с този от сайта на ахм-ауто.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря,ще го видя в ЕПЕР по номера на рамата.Дават ми го за 60 лв. и е в добро състояние.....затова,а моят е пътник така или иначе.В сайта на АХМ го дават Валеото ужким различно от Фиат,пък то може да се окаже че са едно.Така се оказа и за вала :има АP и Fiat,но само АP правят за Фиат и няма такъв на Фиат.Момчето в магазина така ми обясни.

Коментар

А на мен хит-ко ми обясни, че като отворят кутията Фиат и някой път съединителя е Валео, друг път е АР. Моя се оказа Валео, а вала е АЕ

Коментар

spark написа:
            А на мен хит-ко ми обясни, че като отворят кутията Фиат и някой път съединителя е Валео, друг път е АР. Моя се оказа Валео, а вала е АЕ
            И на мен Христо ми каза същото за заводско вграждания съединител, моят беше Валео както казах но сложихме АП-и по препоръка на Христо, поне за сега съм доволен пък времето ще покаже .
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

аз мочя който извадих беше валео, но предпочетох да го сменя със sachs защото го дават по издръжлив (около 35% или нещо такова)Първоначално и на мен така хода на полусъединител мо беше малък, но след 1000 километра каране всичко си дойде на мястото...Колеги колко е живота на един съединител ?
              Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
              части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
              части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
              тел. 0883437022

Коментар

Rezko написа:
                Колеги колко е живота на един съединител ?
                Колко е живота е много относително.Факторите са много и най - важния е задкормилното устройство ,след това дали автомобила се управлява градско или извънграда ,тегли ли ремаркета и.т.н.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Оня ден говорих с един пич, сложил е Delphi... след 40000км е за смяна.

Коментар

Моят го смених миналата есен на 180 000км, оригиналният. На него пише Фиат произведено от Валео. Сега не ми се ходи до гаража да го снимам но ако иска някой ще направя снимки.
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

На мен нещо ми хлопа откъм съединителя или е той или е първичен вал на скоростите.Като е на място потропва напоследък мнго яко,като натисна съединителя и хлопането изчезва?!?Иначе е леко твърдичък на натиск...А че ще го сменя с ВАЛЕО спор няма,но не искам да рискувам да вземам този за 1.6,че я стане я не.

Коментар

моята кола е на 204 000 и съм почти 100%, че съединителя е заводския. е, наближава му времето. баща ми кара една кола 100 000 без да пипне съединителя и я хвърли без да го смени- не беше заминал
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Нещо за Nаtional да кажете някой поставял ли е такъв?
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

roko_ok написа:
                            На мен нещо ми хлопа откъм съединителя или е той или е първичен вал на скоростите.Като е на място потропва напоследък мнго яко,като натисна съединителя и хлопането изчезва?!?Иначе е леко твърдичък на натиск...А че ще го сменя с ВАЛЕО спор няма,но не искам да рискувам да вземам този за 1.6,че я стане я не.
                            Талона си залагам че ти хлопа от първичен вал а не от аксиален лагер!
                            Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                            части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                            части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                            тел. 0883437022

Коментар

Ако изчезва звука с натискането на съединителя, шума идва от кутията.Няма да се плашиш, така можеш да караш още доста време и километри. Стари са вече кутиите и са износени. Същият шум може да го чуваш и при натоварване, примерно с ниска скорост на висока предавка като дадеш газ.
                              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                              X