Колеги, карам въпросната кола от 6 месеца, с газов инжекцион BRC е. След като започнаха студените сутрини, при палене, двигателят ми се форсира до 1500 оборота (от смукача) но след 5-10 сек. като се върне на нормалните 900 оборота, започва да пърпори странно. Като натисна педала на газта двигателя реагира но след известно закъснение - 2-3 сек. След това като се върне на 900 оборота пак пърпори. Това продължава докато колата не позагрее. След 30 градуса обръща на газ. След като е загряла добре, ако обърна принудително на бензин няма никакви проблеми. Проблемите са единствено докато е студена. Къде мога да търся проблема. Свещи не съм сменял, въздуховода след дебитомера ми е омотан с опашки и някакъв парцал - подозирам че е спукан но съм в процес на купуване на нов. Ламбда сондата ми дава грешка при диагностиката ми преди 4 месеца при Лисан севиз и той препоръча да я сменя тъй като може да е заминала. Ако сменя свещите, ламбда и въздуховода, мислите ли, че проблема ще изчезне?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа 2.0 20V - след застудяванията не работи добре...
Collapse
X
-
Днес и сипах 100 октанов бензин и си купих една добавка - ама не мога да ви кажа марката. Утре сутрин ще видим как ще се представи. Днес през по-голямата част от деня бях на бензин, форсирах я и след 3500 оборота, ама все пак не можах много да я вкарам в обороти - беше ме шубе да не изкочи някоя кука от храстите Все пак колеги, възможно ли е ламбда сондата ми ако не работи да влияе лошо на работата на двигателя когато е студен?
Коментар
-
pafkka написа:... Все пак колеги, възможно ли е ламбда сондата ми ако не работи да влияе лошо на работата на двигателя когато е студен?Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Колегата който обяснява че това било от газта нещо е в грешка аз мога да ви кажа две причини за това нешто,едната е че колата е със спортен филтар .... а, другата причина е ламбда сонда такаче колега си прави сметката аз като имах съштия проблем да не би да карам на газ, гарантирам почти че не е от дюзите .... ! Поздрави !Fiat Tempra 2.0 i.e. cat !
Коментар
-
AnotheR написа:Колегата който обяснява че това било от газта нещо е в грешка аз мога да ви кажа две причини за това нешто,едната е че колата е със спортен филтар .... а, другата причина е ламбда сонда такаче колега си прави сметката аз като имах съштия проблем да не би да карам на газ, гарантирам почти че не е от дюзите .... ! Поздрави !Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар