Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям шум при ускорение на мареа 2000 ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Голям шум при ускорение на мареа 2000 ?

    Здравейте колеги,харесал съм една мареа 2000 и искам да ви питам няколко неща.Значи прави ми впечатление че когато подам пълна газ се чува един як рев отпред от коша на двигателя,откъм въздушния филтър някъде.Кутията и филтъра са оригинални и изглеждат здрави.Та исках да ви питам нормално ли е да реве така мотора или нещо има по кутията на филтъра.Иначе и гърнето е леко пробито майче но шума като че ли идва от мотора точно при засмукване на въздуха.Другото е че явно термостата не работи и стрелката стои постоянно най долу,дали това че не загрява достатъчно може да влоши малко вървенето и на бензин.И като запали колата студена си работи равномерно и спокойно двигателя и ускорява плавно без предърпвания дали значи това че дебитомера и е наред или само диагностиката може да покаже.
    <a><img></a>

    #2
    Това с термостата е всеобща болежка, не е нещо страшно, а за филтъра може да липства някоя тръба след него, която отива към маската
    https://www.cialispascherfr24.com/

    Коментар


      #3
      След 3500оборота си променя звука и става голям бяс,колкото до термостата-сменяй го навреме,гори повече и е некомфортно вътре,особенно ако е комби.
      Marea HLX 147ps

      Коментар


        #4
        Gofi написа:
        След 3500оборота си променя звука и става голям бяс,колкото до термостата-сменяй го навреме,гори повече и е некомфортно вътре,особенно ако е комби.
        Значи колата още не съм я купил ама почити е сигурно че ще я взема.Иначе че тръгва след 3500-4000 наистина тръгва,преди това е малко мудничка.Въпроса беше че след 3500-4000 оборота като и дам пълна газ и реве като Порше та се чудех дали има нещо по филтъра или така си реве.Иначе за термостата е ясно че ще се сменя,като я покарах извън града и веднага заби стрелката на температурата най долу.
        <a><img></a>

        Коментар


          #5
          относно термостата си разбрал вече че трябва да се сменя .... ако не ти се дават пари за нов си сложи от рено .... а за звука 100% гаранция ти давам че няма грешка или нещо развалено ... това е петтака .... само по звука се познава без да гледаш табелките с надписите по колата
          AUDI 1.8 20V TURBO
          ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

          Коментар


            #6
            По-скоро има някъде пробив по изпускателната система - гарнитура, мека връзка. Оправя се
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

            Коментар


              #7
              Термостат-96лв,за труд мисля че дадох 20лв,колкото до звука колегата Симеон е прав,имаш пробив някъде,след тия обороти звука от двигателя е плътен,звук който излъчва мощ,а не реване
              Marea HLX 147ps

              Коментар


                #8
                здрасти колега . веднага мога да ти кажа относно звукът каде да потъсиш проблема. Значи карам същата кола и като я купих имаше звук като на додж ваипър яко се кефих, но си зададох въпроса така ли е или нещо не е наред?? Както и да е като и направих обслужването масла филтри ремаци и тн. установих че коренно ми е променила звукът и се притесних много ,беше станала много тиха и някак си не беше същтия звук, викам краи преебаха ми колата тиа. А то какво било : направи си труда и погледни внимателно кутията на въздушниа филтър при 3 смяни на филтъра ми го преебаха в сервиза и не го затварят добре и тогава се получава този звук тип (додж ваипър ) . малко е трудно в задния краи на капака на филтъра има 1 крачета дето трябва много хубаво да напаснеш в жлебчетата които се намират под калника . ако е добре напаснат няма шум ако се разминават малко и не пасва капака на филтъра с долната част то тогава се получава този характерен звук. дано съм ти бил от полза. не съм сигурен дали и при теб е така но си струва да го провериш и това и ако е така това не е болка за умиране зимаи колата и не се замисляи. успех.
                weekend hlx 2.0 20v

                Коментар

                Working...
                X