Здравейте колеги,интересуваме какви обороти държат автомобилите ви с този мотор , сега в по студените утринни часове?Благодаряедит: Голям съм шматарок Забравих да напиша, че моята сутрин държи 1300-1500 оборота(зависи колко е студено), като загрее малко под 900 оборота и не мърдат.Та се питам обороти в диапазон 1400-1500 не са ли височки или си е нормално!?Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обороти на двигател 1.8 16 Мареа/Браво/Брава?
Collapse
X
-
Съвсем нормално е Аз съм с МАРЕА 1.6 бензинка - и мога да ти споделя, че не само сутрин когато е студено, ами всеки път когато двигателя не е загрял първоначалните обороти са 1200 - 1500. Това се дължи на автоматичния ти "смукач". След един период от 10-20 мин работа оборотите ми се закотвят на 1000. Падат ли ти под 500-700 - колата започва да се клати и аха да загасне - изхода е само един - вдигни си оборотите от жилото на газта Така цяла зима няма да гаснеш по кръстовищата и светофарите. Единствено може разхода да ти се качи с 1 кило на 100 км. Това си е лично мое мнение - ако не помага - търси сервиз Успех!Fiat Tipo 1,6i.e.
Fiat Marea Weekend 1,6 ELX 16V
Коментар
-
FOBOS написа:Съвсем нормално е Аз съм с МАРЕА 1.6 бензинка - и мога да ти споделя, че не само сутрин когато е студено, ами всеки път когато двигателя не е загрял първоначалните обороти са 1200 - 1500. Това се дължи на автоматичния ти "смукач". След един период от 10-20 мин работа оборотите ми се закотвят на 1000. Падат ли ти под 500-700 - колата започва да се клати и аха да загасне - изхода е само един - вдигни си оборотите от жилото на газта Така цяла зима няма да гаснеш по кръстовищата и светофарите. Единствено може разхода да ти се качи с 1 кило на 100 км. Това си е лично мое мнение - ако не помага - търси сервиз Успех!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
напълно нормални са ти. Моята държи 2000об за около 5мин, а след това като позагрее все едно че гледам Dancing Stars на обороти SmileНо това си има причина - моторчето за празния ход е прецакано.Пробвай с почистване,в много случаи не е за смяна а просто се е задръстило от боклуци и не може да работи нормално.
Коментар
-
maskarata написа:Що ли си мисля че от стъпковото моторче оборотите няма да ги има вместо да са високи, нека някой ме обори ако греша, защото си мисля че единствено TPS-а и температурния датчик за отговорни за стойността на оборотите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар