проверете 1 во подгряването на ламбдата дали работи(12в. на двата бели кабела мисля че те бяха и 4 ом. на ламбдата отдавна минах през тоя проблем и съм забравил кое точно как беше)ако всичко си е в ред там остава самата ламбда сонда или tps аз смених и двете и реших проблема (просто така ми ги доставиха за това и двете,ако има от каде да пробвате едно по едно ще се разбере кое е точно) успех от мен и безаварийно каране
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неравномерна работа на празен ход, колата прекъсва леко
Collapse
X
-
Bat_M написа:проверете 1 во подгряването на ламбдата дали работи(12в. на двата бели кабела мисля че те бяха и 4 ом. на ламбдата отдавна минах през тоя проблем и съм забравил кое точно как беше)ако всичко си е в ред там остава самата ламбда сонда или tps аз смених и двете и реших проблема (просто така ми ги доставиха за това и двете,ако има от каде да пробвате едно по едно ще се разбере кое е точно) успех от мен и безаварийно каранеFiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
янко написа:При мен тръгва около минута след запалване ,сондата си заработи нормално но празния ход пак се развали .Когато откачам кабелите почти няма промяна в работата.До тук каквото и да правя ефекта е само времененFiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
Според мен компа си бърка изпреварването .Моя МАП показваше 1.6в и когато майсторите дадоха на компа 1.2в мотора просто изгасна .Днес се случи странна случка ,карах без газ на 4-та ,подадох рязко газ и мотора избуча и светна чека за около секунда ,мотора си заработи нормално .Когато спрях на празен ход си работеше перфектно ,мотора не се чуваше ,а от няколко дена е просто ужас,но изгасих и при следващото палене пак ужас .За съжаление нямам виза и пари за елкон да видя за какво светна чека.До сега чека не беше светвалFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
янко написа:TPS.Елкона не го хваща ,сигнала е обикновенно 0.4-0.5в,а трябва да е 0.15.Аз го свалих на 0.15 и това е друга кола.Няма претрисане и гъгнене и има мощност още от 1500F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
Преди около седмица се борих с подобен проблем на Фиат Улис 2.0 турбо бензин. Лично моя е колата, но съм я дал на родителските тела да я търкалят. Та понеже аз не я карам не бях видял какъв е проблема, но като я покарах - приличаше много на описания тук от колегата. Та след като набедихме една камара неща: MAП, дросел, компютър, вакуум, ламбда и т.н.т. в крайна сметка се оказа датчика на коляновия вал. С’я ще кажете: какво общо има той... ами не знам, но след като проверихме една камара неща и нямаше промяна просто за експеримент сменихме датчика и колата заспа. Разбира се няма гаранция, че при колегата също е това, но ако нищо друго не помогне пробвайте това.
Коментар
-
На единия елкон ми казаха че трябва да е 1.2в но не знам дали е така ,моя е 1.6в но мотора неработеше добре.Днес бях откачил акумулатора и запалих да се обучава директно на газ с емулатор ,сега мотора работи добре и пали много лесно но да видим до кога ще е така.Това е на газ ,бензина свърши от експериментиFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
ExGANDI написа:Преди около седмица се борих с подобен проблем на Фиат Улис 2.0 турбо бензин. Лично моя е колата, но съм я дал на родителските тела да я търкалят. Та понеже аз не я карам не бях видял какъв е проблема, но като я покарах - приличаше много на описания тук от колегата. Та след като набедихме една камара неща: MAП, дросел, компютър, вакуум, ламбда и т.н.т. в крайна сметка се оказа датчика на коляновия вал. С’я ще кажете: какво общо има той... ами не знам, но след като проверихме една камара неща и нямаше промяна просто за експеримент сменихме датчика и колата заспа. Разбира се няма гаранция, че при колегата също е това, но ако нищо друго не помогне пробвайте това.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
вчера бях на много сериозна диагностика, всичко по калата си бачка прекрасноот дачиците, до бубината .... след 50 минутно въртене около колата и всевъзможни проби от къде може да идва проблема се оказа, че най-веротно са износени водачите на клапаните и от там идва проблема, защото се установи, е въглеводородоте са многона празен ход са НС = 650, а ми казаха, че там трябва а е доста по малко, откъдето идва и неправилното изгаряне на горивото (бензин или газ) и това се отразява във вибриране, сеене или леко пристрисане на двигателя, което го усещам на празех ход. Подчертавам че вибрирането не е постояно, а циклично.Давайте мненияFiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар