Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неравномерна работа на празен ход, колата прекъсва леко

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Неравномерна работа на празен ход, колата прекъсва леко

Здравейте,Колата е Браво 1.6, 103 к.с., 1997г.имам следния проблем: и на бензин и на газ /обикновенна газова/ на празен ход колата работи неравномерно, оборотите пристрисат съвсем леко и колата вибрира/трепери (все едно леко прекъсва).Като гледам обортомера стрелката в момент когато претриса играе с около половин делениена обортомера на Браво, т.е. около 50 оборота приблизителноНай-много се усеща неравномерната работа от момента когато от студена смукача спре да работи,т.е. оборотите станат около 900 и като загреее понякога изчезва проблема. Като е студена на смукач не се усеща.Тази неравномерка работя колата я има още преди монтажа на газовата уредба. Сменени са кабели, свещии всички филтри. На диагностика не дава никакви грешки на компютра. Майстоите казват, няма и нищо, карай я така, много се вталясваш, да ама вече е много дразнещо
    Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
    182A4.000, 1998г.

залагам на запушени инжектори плюс МПХ евентуално. Откачи плюса на акумолатора за 3-4 часа и после запали на бензин. остави мотора да работи на бензин 10-15 мин. и после карай на бензин 40-50 км. /така се адаптира МПХ то/ ако няма промяна тогава диагностика и почистване на дюзи на ултразвук
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

bbw написа:
      залагам на запушени инжектори плюс МПХ евентуално. Откачи плюса на акумолатора за 3-4 часа и после запали на бензин. остави мотора да работи на бензин 10-15 мин. и после карай на бензин 40-50 км. /така се адаптира МПХ то/ ако няма промяна тогава диагностика и почистване на дюзи на ултразвук
      дюзите ги изклчваме като проблем, защото са чистени на ултразвук и пак казвам, че този проблем го прави и на газ, където дюзите не играят. Всъщност аз карам повече на газ, така че на бензин не ме интерува, но работи добре на бензик, като икзлючим на празен ход.
      182A4.000, 1998г.

Коментар

Ами една диагностика трябва да покаже ако има заминал кабел или свещ...може и бобина, но в редки случаи
        Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
        Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
        FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
        Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Аз залагам за гориво. И бензина и газта са боклук. Колега, пробвайте с 98 от Лукойл или 100 на Шел.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И аз имам подобен проблем и съм набедил МАП-а. На бензин е малко по добре.
            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

имате ли представа на пунтото дали е същата работа?и аз ли да търся проблема там

Коментар

С вдигане на оборотите ,като се подава повечко гориво от испарителя ,не се ли опрая работата ?
                >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                  С вдигане на оборотите ,като се подава повечко гориво от испарителя ,не се ли опрая работата ?
                  едвали проблема е до настройка на изпарителя, щом го има проблема и на бензин
                  Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                  Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Моя проблем е липса на мощност гъгнене и претрисане на празен ход ,ходих на елкон всичко на ред ,но колата я няма.Днес бяха поредните експерименти и определено има ефект ,тпс ми показваше 0.48 в ,напълних го със контакт спрей и го монтирах пак ,на 0.48 пак зле но вече пада и на 0.4 итам рабои мн.добре,оказа се че и ламбдата е заминала макар че осцилоскопа каза друго ,,волтажа играе както трябва 0.2_0.9 пъргава но излезе че отчита нещо друго.Ще покарам и ще видя резултатите
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

не е от изпарителя и на бензин и на гас се клатят оборотитекато е зяграяла пак се клатят но мног по малко, просто една идея, но човек като знае проблема и го усещамняма оправия, май така ще си е, кой знае от какво е и дали ще го хване някои майстор
                      182A4.000, 1998г.

Коментар

Това е само от тпс ,поне при мене беше

Коментар

хайде бре колеги, нокои ли няма такъв проблемкато спра някаде сега и трябва да стоя в колата на залапен двигател, заради парното и се клатят оборотите и колата леко се тресе и е адски дразнещо
                          182A4.000, 1998г.

Коментар

TPS.Елкона не го хваща ,сигнала е обикновенно 0.4-0.5в,а трябва да е 0.15.Аз го свалих на 0.15 и това е друга кола.Няма претрисане и гъгнене и има мощност още от 1500

Коментар

янко написа:
                              TPS.Елкона не го хваща ,сигнала е обикновенно 0.4-0.5в,а трябва да е 0.15.Аз го свалих на 0.15 и това е друга кола.Няма претрисане и гъгнене и има мощност още от 1500
                              ok shte probvam s drug TPS da vidqПиши на кирилица!Модераторски екип на fiat-bg.org
                              182A4.000, 1998г.

Коментар

Working...
                              X