Колеги преди 7 дни си взех Брава 1.4 12V.Притеснява ме разхода на колата-около 14-15 на сто в града,а изобщо не я насъпвам,ама ни най-малко,стилът ми на каране не е такъв.От какво може да е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям разход Брава 1.4
Collapse
X
-
Колата загрява нормално -за 5 мин.И като загрее седи точно по средата стрелката,оборотите падат на 900 за 2 минути,т.е. идеални за празен ход.Това значи ли ,че температурният датчик е наред?Термостата го смениха заедно с филтри и ремъци още като я взех,защото майстора ми е познат и откри че не работеше,показа ми и решихме да го смениме.
Коментар
-
Засичането на градския разход като цяло не мисля че може да се засече с точност.На моето Браво варира от 8-12л./100км. в зависимост от сезона, натовареността на трафика и още куп фактори.За това си казвам средно ми гори 10/100 и това е.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Засичането на градския разход като цяло не мисля че може да се засече с точност.На моето Браво варира от 8-12л./100км. в зависимост от сезона, натовареността на трафика и още куп фактори.За това си казвам средно ми гори 10/100 и това е.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Благодаря за отговорите,ще сменя Ламбдата,така или иначе на диагностиката ми казаха че се държи едва едва в норми и на моменти излиза.Може и температурен датчик да сменя,15 лв.А може и колата да сменя,ще видим.Голям трошляк излиза засега.Не върви изобщо като за 1.4 ,а харчи като трактор Беларус
Коментар
-
Колега не бързай,този двигател има често проблем с разпределителният вал.Търка го от недостатъчно омасляване.Оттам идва и проблема с разхода и вървежа.Сменяш го и си бомба.Ама първо трябва да видиш в какво състояние е!Ако е зле ремонта е към 700-800 лв да знаеш...(колкото е и разликата да я продадеш и да си вземеш по-читава кола)
Коментар
-
jivko3 написа:Голям трошляк излиза засега.Не върви изобщо като за 1.4 ,а харчи като трактор БеларусAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар